Γιατί εκνευρίζουν οι διπλωμάτες την...Polizei;

Γιατί εκνευρίζουν οι διπλωμάτες την...Polizei;

Γιατί εκνευρίζουν οι διπλωμάτες την...Polizei;

Δεκάδες χιλιάδες τροχαίες παραβάσεις έγιναν το 2015 στο Βερολίνο από διπλωμάτες, που έμειναν ατιμώρητοι λόγω ασυλίας, ενώ η γερμανική αστυνομία βράζει στο…ζουμί της.

Το 2015 καταγράφηκαν στο Βερολίνο 24.118 τροχαίες παραβάσεις από διπλωμάτες, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 72 ατυχήματα. Ωστόσο, κανένας από αυτούς τους οδηγούς δεν τιμωρήθηκε, καθώς προστατεύονται από διπλωματική ασυλία ακόμη και για σοβαρές παραβάσεις, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ! Με άλλα λόγια, το διπλωματικό πάσο επιτρέπει στους κατόχους του να οδηγούν όπως γουστάρουν, χωρίς τον φόβο κάποιου προστίμου ή άλλης ποινής, κάνοντας έτσι έξαλλους τους -ανήμπορους να αντιδράσουν- Γερμανούς αστυνομικούς.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι διπλωμάτες ίδιοι. Σύμφωνα με στοιχεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι Σαουδάραβες διπλωμάτες είναι οι πιο απείθαρχοι οδηγοί, καθώς ευθύνονταν για 1.340 τροχαίες παραβάσεις το 2015, ενώ ακολουθούν οι Ρώσοι με 812! Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Αιγύπτιοι με 723 παραβάσεις και στην τέταρτη οι Κινέζοι με 670.

Αν δούμε ωστόσο τον αριθμό των παραβάσεων σε σχέση με τον αριθμό των διπλωματικών αυτοκινήτων κάθε πρεσβείας, τότε εδώ πρωτεύει με άνεση η Αίγυπτος, καθώς οι 723 περυσινές τροχαίες παραβάσεις σημειώθηκαν από μόλις 30 οχήματα. Δηλαδή αντιστοιχούσαν 24,1 παραβάσεις ανά αυτοκίνητο!

Best of internet