Τα αυτοκίνητο που απολαμβάνει ο Κεν Μπλοκ (video)

Τα αυτοκίνητο που απολαμβάνει ο Κεν Μπλοκ (video)

Τα αυτοκίνητο που απολαμβάνει ο Κεν Μπλοκ (video)

Το μόνο αυτοκίνητο στον κόσμο με επιλογή προγράμματος οδήγησης drift, το Ford Focus RS, είναι το αγαπημένο του Αμερικανού οδηγού αγώνων.

Ο διάσημος για τα video Gymkhana με την αριστοτεχνική οδήγηση ακριβείας και το ατελείωτο drift, ο Κεν Μπλοκ, απολαμβάνει το νέο Ford Focus RS κατά τη διάρκεια της διεθνούς δημοσιογραφικής του παρουσίασης, στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ο γνωστός αμερικανός οδηγός ήταν στην ομάδα εξέλιξης του αυτοκινήτου ως σύμβουλος, δίνοντας τις κατευθύνσεις για την επίτευξη μιας συναρπαστικής οδικής συμπεριφοράς. Σε αυτή τη λογική, το RS με τον κινητήρα των 2.5 λίτρων που αποδίδει 350 ίππους και με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, είναι το μοναδικό μοντέλο παραγωγής με drift mode στα προγράμματα οδήγησης που διαθέτει, ενώ δεν λείπει και το launch control για επιταχύνσεις που σου κόβουν την ανάσα.

Ο Κεν Μπλοκ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Focus RS στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι «ήταν ότι πιο διασκεδαστικό έχω κάνει εδώ και καιρό. Και το εννοώ αυτό, με κάθε ειλικρίνεια» για την οδήγηση του αυτοκινήτου στην πίστα. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «μιλώντας με τους δημοσιογράφους, όλοι ήταν πολύ θετικοί με την εμπειρία. Νομίζω ότι μαζί μου δεν θα είχαν πρόβλημα να αναφέρουν και σημεία που δεν τους άρεσαν, ωστόσο όλοι πέρασαν καταπληκτικά και απόλαυσαν την οδήγηση και την προσαρμοστικότητα του αυτοκινήτου στο δρόμο και στην πίστα. Ήταν πολύ ωραίο να το ακούς αυτό».

Τα λόγια αυτά του Μπλοκ αποτελούν τη μεγαλύτερη «προίκα» του συναρπαστικού νέου Focus RS, που μαζί με τα εντυπωσιακά πλάνα από την πίστα μας κάνει να το θέλουμε ακόμα περισσότερο. Η τιμή του δε, που έχει προσδιοριστεί στα 45.000€ στη χώρα μας όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, είναι προκλητικά χαμηλή σε σχέση με τις επιδόσεις και το χαρακτήρα του. 

Ken Block on the new Focus RS in Valencia

Best of internet