Η παιδική χαρά του οδηγού (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η παιδική χαρά του οδηγού (video)
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του τη χιονισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και μια αγωνιστική Porsche για να πλαγιολισθαίνει όλη μέρα;

Ο οδηγός που όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του ονομάζεται Πάτρικ Σιμόν και κατάγεται από τη Γερμανία. Ως παλαίμαχος πλέον, αγωνίζεται κυρίως σε γκραν πρι ιστορικών αυτοκινήτων, όπως και αυτή η Porsche 911 SC RS, με την οποία τον παρακολουθούμε στο video να διασκεδάζει καθώς η ουρά της δεν ισιώνει πουθενά.

Με την πίστα κλειστή λόγω της χιονόπτωσης, δεν έχασε την ευκαιρία να αρπάξει ένα από τα αγαπημένα του μοντέλα και να μας κάνει να νιώθουμε ακραία ζήλια, πλαγιολισθαίνοντας ασύστολα στο ασφαλές και ταυτόχρονα κατάλευκο τερέν. Προφανώς ο Γερμανός οδηγός ξέρει την πίστα σαν το δεξί του χέρι, καθώς το παχύ χιόνι δεν αφήνει ευδιάκριτα όρια των στροφών και του πλάτους. Ωστόσο το ιστορικό αγωνιστικό μοντέλο της Porsche είναι ιδανικό, καθώς, παρά την κίνηση στους πίσω μόνο τροχούς, έχει όλο το βάρος του κινητήρα σε αυτούς και έτσι η πρόσφυσή της είναι εξαιρετική.

Ο αερόψυκτος boxer κινητήρας του που αποδίδει περίπου 300 ίππους και τα εντυπωσιακά χρώματα της Rothmans έκαναν αυτό το rally car της δεκαετίας του 80 εξαιρετικά δημοφιλές, παρότι τα αποτελέσματά της στους αγώνες ήταν πενιχρά. Κερασάκι στην τούρτα αυτού του συναρπαστικού video πάντως, είναι ο ξερός, στακάτος, μεταλλικός ήχος του εξακύλινδρου αερόψυκτου boxer που ξυπνάει πολλές μνήμες από το παρελθόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!