Χωρίς τιμόνια τα αυτοκίνητά μας;

Χωρίς τιμόνια τα αυτοκίνητά μας;

Ο μίστερ Tesla, Ελον Μασκ, προβλέπει το τέλος των αυτοκινήτων με τη σημερινή τους μορφή και ισχυρίζεται, ότι τα τιμόνια θα ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό τους!

Χωρίς τιμόνια τα αυτοκίνητά μας;

Ο σκαπανέας της ηλεκτροκίνησης, Ελον Μασκ, είναι γνωστός για τις αιρετικές απόψεις του. Ο ιδρυτής της Tesla, που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα, προέβλεψε από το Χονγκ Κονγκ το τέλος των συμβατικών αυτοκινήτων μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία.

«Μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρχουν στα περισσότερα αυτοκίνητα ούτε καν τιμόνια, αυτά θα πρέπει να τα παραγγείλεις ως εξτρά», υποστήριξε ο Μασκ. Η Tesla σχεδιάζει να λανσάρει ήδη έως το 2018 αμιγώς αυτόνομα οχήματα και για να πετύχει τον στόχο της πρόκειται να προσλάβει περίπου 1.600 προγραμματιστές λογισμικών.

Ο μεγαλομέτοχος της Tesla παραδέχεται, ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτά τα σχέδια είναι οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές των καυσίμων, που προβλέπεται να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για αρκετά μεγάλο διάστημα. Όπως λέει όμως και ο ίδιος «επιδιώκουμε να κατασκευάσουμε τόσο ακαταμάχητα αυτοκίνητα, ώστε να επιθυμούν όλοι να τα αγοράσουν οπωσδήποτε, παρά τις χαμηλές τιμές των καυσίμων».

Για να δούμε, γιατί και πριν μερικές δεκαετίες αλλιώς φαντάζονταν τα μελλοντικά αυτοκίνητα, όμως τώρα διαπιστώνουμε, ότι δεν επαληθεύτηκαν ποτέ εκείνες οι προφητείες.

Best of internet