Για 1.200.000$ πωλήθηκε το πρώτο Honda NSX

Γιώργος Βαρίνος
Για 1.200.000$ πωλήθηκε το πρώτο Honda NSX
Ο αμερικανός Ρικ Χέντρικ πλήρωσε 1.200.000 δολάρια σε δημοπρασία, ώστε να είναι αυτός ο τυχερός που θα παραλάβει το πρώτο Honda NSX στις ΗΠΑ.

Αν αναρωτιέστε γιατί να πληρώσει κάποιος 1.200.000 δολάρια για ένα αυτοκίνητο που πωλείται προς περίπου στο 1/6 αυτής της τιμής, η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το πρώτο, έχει να κάνει με το προνόμιο να είναι ο πρώτος αγοραστής στις ΗΠΑ, το δεύτερο με τη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε γι’ αυτό το σκοπό από τον οίκο δημοπρασιών Μπάρετ – Τζάκσον. Έτσι, τα επιπλέον χρήματα που έδωσε ο προφανώς πολύ γενναιόδωρος και λάτρης των Honda (Acura στις ΗΠΑ) Ρικ Χέντρικ, θα διατεθούν για το ογκολογικό παιδιατρικό ίδρυμα των ΗΠΑ.

Το Honda NSX που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2015 καθυστέρησε να μπει σε παραγωγή, η οποία τελικά θα ξεκινήσει την άνοιξη του τρέχοντος έτους με τις παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του έτους. Ο ιδιοκτήτης του πρώτου μοντέλου δεν ανησυχεί σχετικά, καθώς το ιαπωνικό supercar των 573 ίππων με την τεχνολογία αιχμής και τους… τέσσερις κινητήρες (ένας εσωτερικής καύσης και τρεις ηλεκτρικοί) δεν είναι τα μοναδικό του.

Μάλιστα είναι γνωστός στου οίκους δημοπρασιών αυτοκινήτων, καθώς έχει επίσης αγοράσει την πρώτη Chevrolet Camaro ZL1 το 2012, την πρώτη Chevrolet Corvette Stingray το 2014 και την τελευταία, επετειακή BMW M5 αμερικανικών προδιαγραφών, για τα 30 χρόνια του μοντέλου. Έτσι έχει αρκετά γρήγορα μοντέλα να «πνίξει» τον πόνο της αναμονής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!