Ποιo διάσημο μοντέλο επιστρέφει από το… μέλλον; (video)

Ποιo διάσημο μοντέλο επιστρέφει από το… μέλλον; (video)

Ποιo διάσημο μοντέλο επιστρέφει από το… μέλλον; (video)

Ερχεται με…χίλια το αυτοκίνητο, που έγραψε ιστορία πρωταγωνιστώντας στην κινηματογραφική τριλογία επιστημονικής φαντασίας «Επιστροφή στο μέλλον».

Ένα από τα διασημότερα αυτοκίνητα, που πρωταγωνίστησαν σε κινηματογραφικές ταινίες, επιστρέφει στους δρόμους. Ο λόγος για το DeLorean DMC-12, το οποίο έγραψε ιστορία στην τριλογία ταινιών «Επιστροφή στο Μέλλον» ως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ο Μάρτι Μάκ Φλάι και ο «Ντοκ» Μπράουν για να ταξιδέψουν στο χρόνο.

Η DeLorean έγινε γνωστή με το φουτουριστικό κουπέ της με σήμα κατατεθέν τις πόρτες, που άνοιγαν σαν φτερά γλάρου. Αρχικά γνώρισε μεγάλη ζήτηση, στη συνέχεια ωστόσο χάθηκε το ενδιαφέρον για το πανάκριβο μοντέλο και η χαριστική βολή δόθηκε στην αγγλική φίρμα, όταν κατηγορήθηκαν τα στελέχη της για διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι κήρυξε πτώχευση το 1982 και από τότε δεν κατασκευάστηκε κανένα νέο DeLorean.

Η αναγέννηση του φημισμένου μοντέλου σκόνταφτε επί χρόνια στις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος, που ισχύουν στις ΗΠΑ και απέκλειαν το DeLorean DMC-12 από την κύρια αγορά του. Αυτό άλλαξε μετά από μία νέα διάταξη της αμερικανικής νομοθεσίας, η οποία ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και ανοίγει και πάλι διάπλατα τις πόρτες της Αμερικής στο αγγλικό κουπέ.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, επιτρέπεται πλέον σε μικρές φίρμες να παραγγείλουν έναν περιορισμένο αριθμό αντίγραφων παλαιών μοντέλων (ρέπλικα) ηλικίας 25 ετών και άνω, ακόμη και αν τα συγκεκριμένα οχήματα δεν πληρούν τις προδιαγραφές των καινούριων αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής.

Έτσι θα ξεκινήσει και πάλι από το 2017 η παραγωγή του θρυλικού DeLorean DMC-12. Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DeLorean Motor Company, η επιχείρηση διαθέτει ακόμη ένα στοκ εξαρτημάτων και μερών αμαξώματος από τη δεκαετία του 80, το οποίο επαρκεί για την ολοκλήρωση 300 νέων αυτοκινήτων. Όσο για την τιμή τους, υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί γύρω στις 100.000 δολάρια (περίπου 91.000 ευρώ) για το καθένα.

Best of internet