Ο Φέτελ «απαιτεί» τον τίτλο

Ο Φέτελ «απαιτεί» τον τίτλο

Ο Γερμανός αισιοδοξεί, ότι θα κοντράρει εφέτος στα ίσια τις Mercedes με τη νέα Ferrari, που θα είναι δυνατότερη και αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα.

Ο Φέτελ «απαιτεί» τον τίτλο

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ φιλοδοξεί να επιστρέψει εφέτος στον θρόνο της Formula 1. Ο πιλότος της Ferrari δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό ‘’Auto Bild Motorsport’’, ότι «ο τίτλος πρέπει να είναι απαίτησή μας». Η αναβάθμιση του νέου μονοθεσίου της Ferrari για τη σεζόν 2016 κάνει τον 28χρονο Γερμανό αισιόδοξο, ότι θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις Mercedes του Λιούις Χάμιλτον και του Νίκο Ρόσμπεργκ.

«Εχω εμπλακεί σχεδόν όλον τον τελευταίο χρόνο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και πιστεύω, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε ο πιλότος της Scuderia. Η νέα Ferrari θα αποκαλυφθεί στις 19 Φεβρουαρίου μέσω του Διαδικτύου και θα διαφέρει αισθητά οπτικά από την περυσινή. Συγκεκριμένα θα διαθέτει πιο λεπτό πίσω μέρος, κοντύτερη μουσούδα και δυνατότερο κινητήρα. Ο Φέτελ επιβεβαίωσε, ότι «θα αλλάξουν κάποια πράγματα επί της ουσίας και αυτά θα μπορείς να τα διακρίνεις εύκολα».

Τις φιλοδοξίες του Φέτελ τις λαμβάνουν πάντως σοβαρά υπόψη τους στο στρατόπεδο της Mercedes. Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του τμήματος μηχανοκίνητων σπορ της Mercedes, Νίκι Λάουντα, δήλωσε πρόσφατα, ότι «δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε, ότι ο Φέτελ ξέρει να οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητο. Ούτε επίσης, ότι είναι πεινασμένος για επιτυχία και ότι μπορεί να κινητοποιήσει μία ομάδα». «Ο Φέτελ είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος», είχε συμπληρώσει ο Αυστριακός.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε με τη Red Bull από το 2010 έως το 2013 τέσσερις συνεχόμενες χρονιές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ η Ferrari περιμένει οκτώ χρόνια για να κατακτήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών. Τελευταία φορά είχε γίνει αυτό το 2007 με τον Κίμι Ραϊκόνεν, που συμπληρώνει το εφετινό δίδυμο οδηγών της Scuderia.

Best of internet