To Nissan X-Trail τώρα και… έλκηθρο (video)

Γιώργος Βαρίνος
To Nissan X-Trail τώρα και… έλκηθρο (video)
Το πρώτο αγωνιστικό έλκηθρο εφτά θέσεων δημιούργησε η Nissan, εμπνευσμένο από το αντίστοιχης χωρητικότητας SUV της γκάμας της, το X-Trail.

Με στόχο την προώθηση του X-Trail ως του ιδανικού SUV για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα, η Nissan παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο, επτά θέσεων αγωνιστικό έλκηθρο στον Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Φυσικά το ονόμασε X-Trail, καθώς το μεγάλο SUV της γκάμας της Nissan αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό του. Η πρώτη δοκιμή του μοναδικού αυτού έλκηθρου πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Ολυμπιακή πίστα του Ίγκλς, ενώ στη θέση του πιλότου βρισκόταν ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Σιν Ολσον.

Για την κατασκευή του έλκηθρου, η Nissan συνεργάστηκε με κορυφαίους τεχνικούς του είδους, προκειμένου να μετατρέψει ένα παραδοσιακό, τεσσάρων θέσεων έλκηθρο, σε ένα αντίστοιχο επτά θέσεων, όπου μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 100 km/h και να δεχθεί πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 4,5g.

Το επτά θέσεων έλκηθρο\ αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία CAD (computer-aided design). Η λεπτομέρεια στο σχεδιασμό του ρύγχους δημιουργήθηκε με πρότυπο τη μάσκα τύπου V του X-Trail, ενώ και η γλυπτική του έχει χαρακτηριστικά από τις σχεδιαστικές γραμμές του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!