Στην παραγωγή το φουτουριστικό VW Budd-e (video)

Στην παραγωγή το φουτουριστικό VW Budd-e (video)

Το φορτωμένο με τεχνολογίες του μέλλοντος Van με το όνομα Budd-e που είδαμε πρόσφατα, θα βρει το δρόμο προς την παραγωγή σύμφωνα με στέλεχος της VW.

Στην παραγωγή το φουτουριστικό VW Budd-e (video)

O Βόλκμαρ Τανεμπέργκερ, υπεύθυνος εξέλιξης ηλεκτρονικών συστημάτων στην VW ήταν αποκαλυπτικός: «Θα δείτε ένα μοντέλο που θα μοιάζει πολύ στο Budd-e να μπαίνει στην παραγωγή. Δεν μπορώ να σας πω πότε ακριβώς, αλλά περίπου το 2020». Μέσες άκρες λοιπόν, σε τρία ή τέσσερα χρόνια από σήμερα ένα εξαιρετικά προηγμένο ηλεκτρικό VW με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500! χιλιόμετρα θα είναι πραγματικότητα. Το Budd-e παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, είναι τετρακίνητο και πλήρως ηλεκτρικό. Το φουτουριστικό αμάξωμα έχει μήκος 4.6 μέτρα και πλάτος 1.9, είναι ενός όγκου και είναι το πρώτο που βασίζεται στο νέο πλαίσιο MEB (Modular Electric Drive Kit) της VW, το οποίο έχει εξελιχτεί ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα του μέλλοντος. Πέραν από όλες τις απαραίτητες τεχνικές λύσεις για την φιλοξενία μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων, εξασφαλίζει πρωτόγνωρη πρακτικότητα και ευκολία χρήσης.

Στο εσωτερικό του τα πάντα είναι εστιασμένα στη διασύνδεση με το περιβάλλον, είτε αυτό είναι το τεράστιο σύμπαν του internet, είτε ο οδηγός ή τα αυτοκίνητα που κινούνται στην ίδια περιοχή. Μεγάλες οθόνες για τους επιβάτες και τον οδηγό δέχονται εντολές με την κίνηση των χεριών, το άγγιγμα ή φωνητικά. Πολλές ακόμα λειτουργίες του αυτοκινήτου, για παράδειγμα το άνοιγμα και το κλείσιμο όλων των θυρών, ολοκληρώνονται με μια απλή κίνηση των χεριών. Στόχος των σχεδιαστών για το εσωτερικό του BUDD-e είναι να δημιουργήσουν ένα «κινητό σπίτι», δηλαδή ένα χώρο οικείο, άνετο και χαλαρωτικό.

Η τετραθέσια διαμόρφωση επιτρέπει την άνετη επικοινωνία των επιβατών, τόσο με τα συστήματα επικοινωνίας του αυτοκινήτου, όσο και μεταξύ τους. Για να γίνει η κίνηση του BUDD-e όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευέλικτη, η VW σχεδίασε ένα σύστημα τετραδιεύθυνσης που επιτρέπει στο μοντέλο να έχει μια εξαιρετικά μικρή διάμετρο κύκλου στροφής περίπου 11 μέτρων. Επίσης, με ισχύ 306 από 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν για τους εμπρός και έναν για τους πίσω τροχούς, το BUDD-e είναι ταυτόχρονα και ένα σβέλτο μεταφορικό μέσο. Παρότι η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα για λόγους καλύτερης διαχείρισης της ενέργειας, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα είναι εντυπωσιακή για ένα πολυμορφικό όχημα, καθώς απαιτεί μόλις 6,9 δευτερόλεπτα.

Για τέτοιες επιδόσεις και τόσο μεγάλη αυτονομία το BUDD-e διαθέτει μια συστοιχία μπαταριών με ενεργειακό φορτίο 92,4 KW/h. Αυτές είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, με στόχο τη διατήρηση του βάρους χαμηλά και στο κέντρο του αμαξώματος. Η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο ή και επαγωγικά, ενώ σε σταθμό ταχείας φόρτισης μέσα σε μισή ώρα μπορεί να αποθηκευτεί το 80% της ενέργειας.

Best of internet