Νιούι: «Κανένα νόημα χωρίς υγεία»

Νίκος Τσιώκος
Νιούι: «Κανένα νόημα χωρίς υγεία»
Ο Άντριαν Νιούι τόνισε ότι δεν έχουν σημασία οι νίκες στη Formula1, αν δεν είναι υγιής, ενώ στάθηκε στη στάση που κρατούν οι μεγάλες ομάδες.

Για την κυριαρχία της Mercedes και την άνοδο της Ferrari μίλησε ο Άντριαν Νιούι στην εφημερίδα της Ινδίας The Hindu. Ο άνθρωπος που ευθύνεται για τους τέσσερις τίτλους της Red Bull αναφέρθηκε στη στάση που κρατούν οι δύο ομάδες και τόνισε ότι δεν έχει νόημα να νικάς στη Formula1, αν το άθλημα δεν είναι υγιές.

«Ελπίδα μας για το 2016 είναι να διατηρήσουμε τη διαφορά, όμως με το να περιμένουμε από τις Ferrari, Mercedes να κάνουν ένα βήμα πιο πάνω, προς το τέλος της χρονιάς ίσως είμαστε ακόμα πιο πίσω από την περσινή χρονιά.

Είναι σημαντικό να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ των σασί, των κινητήρων και των οδηγών για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά τώρα κυριαρχεί ο κινητήρα, κάτι που δεν είναι υγιές. Η Cosworth ήρθε το 1967 με κυρίαρχο κινητήρια, που ήταν αποκλειστικά για τη Lotus.

Μετά η Lotus συμφώνησε να επιτρέψει στους υπόλοιπους να τον χρησιμοποιούν για το καλό του αθλήματος. Αυτή η στάση δε φαίνεται να υπάρχει πιά. Αν το σπορ δεν είναι υγιές,, ποιο το νόημα να νικάς;», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!