Έρχεται Ευρώπη το πεντάθυρο Ford Ka (video)

Έρχεται Ευρώπη το πεντάθυρο Ford Ka (video)

Έρχεται Ευρώπη το πεντάθυρο Ford Ka (video)

Στις αγορές της Νότιας Αμερικής και της Ινδίας κυκλοφορεί ήδη. Με μερικές μικρές τροποποιήσεις, αναμένεται το 2016 και στην Ευρώπη το πεντάθυρο Ford Ka.

Μετά την απόφαση της παύσης της παραγωγής του τρίθυρου Ford Ka τον Απρίλιο του 2016, το μίνι της Ford δεν θα βασίζεται πλέον στο πάτωμα του Fiat 500. Το νέο μοντέλο, που εξελίχθηκε στη Βραζιλία και ήδη πωλείται τόσο εκεί, όσο και στην Ινδία, δέχτηκε τροποποιήσεις και στις κατασκοπευτικές εικόνες φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών ώστε να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στην Ευρώπη.

Αντίθετα με την πρώτη και τη δεύτερη γενιά όπου διέθετε μόνο τρίθυρο αμάξωμα και φουτουριστική σχεδίαση, η τρίτη αυτή γενιά του Ka θα είναι πλέον μόνο πεντάθυρη και σε απόλυτη αρμονία με την αισθητική των υπόλοιπων μοντέλων της μάρκας. Η εμφάνιση του νέου μοντέλου πόλης της Ford θυμίζει συρρικνωμένο Fiesta και δεν απέχει σχεδόν καθόλου από αυτή του πρωτότυπου Ka Concept που είχε παρουσιαστεί στο τέλος του 2013. Σήμα κατατεθέν του αποτελούν οι γρίλιες της μάσκας κατά τα πρότυπα της Aston Martin, καθώς επίσης το συμπαγές και ελαφρά ανυψωμένο πίσω τμήμα. Για την κίνηση του νέου Ka θα φροντίζουν τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες της οικογένειας EcoBoost και πιθανότατα ο νέο 1,5 λίτρων diesel, σε συνδυασμό με χειροκίνητα κιβώτια πέντε σχέσεων.

Στον εξοπλισμό του νέου παγκόσμιου μίνι της Ford θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων  η δυνατότητα συνδεσιμότητας με Smartphones και το σύστημα SYNC, με το οποίο ελέγχονται και ρυθμίζονται οι λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Ford Ka Concept

ford_ka_1.jpg

Με πολύ ελαφρύ καμουφλάζ εξελίσσονται οι δοκιμές του νέου πεντάθυρου Ford Ka στους ευρωπαϊκούς δρόμους, σηματοδοτώντας την άμεση έναρξη των πωλήσεών του.

Best of internet