Σε δίαιτα τα μελλοντικά Nissan

Γιώργος Βαρίνος
Σε δίαιτα τα μελλοντικά Nissan
Με νέα υλικά και τεχνικές πειραματίζεται η Nissan, ώστε να κάνει τα μελλοντικά της μοντέλα πιο ελαφριά και, επομένως, πιο οικονομικά.

Με τις διεθνείς προδιαγραφές ρύπων να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές από τη μια και την ανάγκη για περισσότερα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας από την άλλη, η μείωση του βάρους των πλαισίων των νέων αυτοκινήτων έχει γίνει επιτακτική ώστε να συνδυαστούν οι πολλές φορές αντικρουόμενες αυτές απαιτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Nissan ανακοίνωσε μια στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή, που αποσκοπεί στη μείωση του βάρους των επιβατικών οχημάτων της, αρχής γενομένης από το 2016. Με τον τίτλο «Lightweighting Programme», η ιαπωνική εταιρεία ξεκινά να σχεδιάζει μια πρωτοποριακή δομή πλαισίων από νέα υλικά, που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα στα μελλοντικά της μοντέλα. Η τεχνογνωσία από τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, αποτελεί τη βάση της νέας προσπάθειας.

Εκτός από το «Lightweighting Programme», η Nissan ήδη εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μείωσης της μάζας για τα οχήματά της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την μείωση του βάρους κατά 90kg και 40kg, στα X-Trail και Qashqai αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!