Τρομάζει το Elibriea Equvallas (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τρομάζει το Elibriea Equvallas (video)
Ονομάζεται Elibriea Equvallas, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει το Κατάρ και τρομάζει με την αισθητική του, όχι με τις επιδόσεις του.

Αν υπήρχε αστυνομία αισθητικής θα έπρεπε να έχει συλλάβει και καταδικάσει ήδη το σχεδιαστή του Elibriea Equvallas, τον 27χρονο Abdul Wahab Ziaullah. Το νέο supercar από τη Μέση Ανατολή και πρώτο του Κατάρ, παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της χώρας και πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις για την ανερμάτιστη αισθητική του.

Εμπρός θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της πάλαι ποτέ αμερικανικής Oldsmobile, πίσω κατασκευή origami, ενώ οι τροχοί φαίνεται να προστέθηκαν εκ των υστέρων, καθώς οι θόλοι έχουν σχεδόν τη διπλάσια διάμετρο. Μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι ενδιαφέροντα αλλά πραγματικά ποιος θα ήθελε να τον δουν σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Αν λοιπόν αυτό το κακέκτυπο της Lamborghini Veneno βρει ποτέ το δρόμο προς την παραγωγή θα διαθέτει τον οκτάλιτρο V10 κινητήρα της Dodge Viper με ισχύ 800 ίππων τοποθετημένο στο κέντρο, αμάξωμα και πλαίσιο κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, και κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Χωρίς να αναφέρει επιδόσεις, κόστος ή άλλες «τετριμμένες» λεπτομέρειες, η Elibriea αναφέρει στο site της ότι θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες το Μάρτιο του 2016 και η παραγωγή του Equvallas θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο. Ελπίζουμε κανείς, ούτε οι αγοραστές ούτε οι κατασκευαστές, να μην μπουν στον κόπο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!