Απίστευτα γρήγορο Fiat 110 ετών (video)

Γιώργος Βαρίνος
Απίστευτα γρήγορο Fiat 110 ετών (video)
Κατασκευάστηκε το 1905, έχει ισχύ 125 ίππους και ροπή 4.000Nm!!! Με τελική ταχύτητα 203 χλμ./ώρα, θα έκανε πολλά σημερινά σπορ μοντέλα να κοκκινίσουν.

Για να κάνετε τις συγκρίσεις σας, το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό Fiat - Isotta Fraschini έχει ροπή 4 φορές μεγαλύτερη από μια LaFerrari, αλλά περίπου το 1/7 της ισχύος της. Πως είναι αυτό δυνατόν; Το τεράστιο μοτέρ της προέρχεται από αεροσκάφος της εποχής, καθώς η Isotta κατασκεύαζε κινητήρες μαχητικών αεροπλάνων, οι οποίοι τότε ήταν εμβολοφόροι και όχι με στροβίλους (jet) όπως σήμερα.

Με υποτυπώδες πλαίσιο, τελική μετάδοση με… αλυσίδες, και τροχούς που το πλάτος τους σήμερα δεν ξεπερνά αυτούς μιας μικρής μοτοσικλέτας, το τέρας αυτό της Fiat έχει τελική ταχύτητα 203 χλμ./ώρα. Η τεράστια ροπή μπορεί να εξαφανίσει τα ελαστικά με ένα μεγαλειώδες burn out ή να στείλει την ουρά του αυτοκινήτου σε υπερωρίες υπερστροφής, γι’ αυτό η οδήγησή του απαιτεί μεγάλη προσοχή και μαεστρία.

Ωστόσο, όπως με εμφανή υπερηφάνεια αναφέρει ο Βρετανός ιδιοκτήτης του Μάικ Βάρντι, «τα αυτοκίνητα αυτά έχουν φτιαχτεί για να οδηγούνται» και δεν χάνει την ευκαιρία να περιδιαβαίνει με το δημιούργημά του την πανέμορφη εξοχή της χώρας του.

Η ανακατασκευή του μοναδικού αυτού κλασικού μοντέλου χρειάστηκε 8 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο video αξίζει κάθε λεπτό, καθώς η αίσθηση που προσφέρει η οδήγησή του είναι μοναδική. Για να μην αναφέρουμε την αξία του, που πραγματικά δεν μπορεί να υπολογιστεί και μπορεί να φτάσει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!