Ηλεκτρικό supercar από τον Καναδά (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ηλεκτρικό supercar από τον Καναδά (video)
Το Dubuc Tomahawk φιλοδοξεί να είναι έτοιμο το 2017 και διαθέτει εξαιρετική τεχνολογία, επιδόσεις και αυτονομία. Αρκεί να κατασκευαστεί.

Η Dubuc Motors είναι μια νέα εταιρεία από τον Καναδά, που μόλις ξεκίνησε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα μέσω crowdfunding (χρηματοδότησης από το κοινό). Στόχος της αντλήσει 25 εκατομμύρια δολάρια και να βάλει εμπρός τη γραμμή παραγωγής του τεχνολογικά προηγμένου και εντυπωσιακού Tomahawk. Τ

ο καναδικό supercar είναι ιδιαίτερο σε όλα τα επίπεδα, καθώς, παρά το φουτουριστικό του σχήμα, δεν είναι διθέσιο αλλά τετραθέσιο. Διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες μην ανακοινώσιμης ισχύος, που η Dubuc υποστηρίζει ότι μπορούν να επιταχύνουν το δημιούργημα της σε 3 δευτερόλεπτα από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα και αρκούν για τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Αν τα παραπάνω συνδυαστούν και με αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων που υπόσχονται οι Καναδοί, τότε το Tomahawk είναι πολύ καλό και πρέπει να βρει το δρόμο προς την παραγωγή.

Για το πρωτότυπό τους οι κατασκευαστές δεν φείδονται τεχνολογίας, έχοντας δημιουργήσει ένα εξ’ ολοκλήρου αλουμινένιο αμάξωμα για μείωση του βάρους και έχουν υιοθετήσει τη λύση των διπλών ψαλιδιών για την ανάρτηση εμπρός και πίσω. Μάλιστα, στην ιδρυτική ομάδα της εταιρείας υπάρχει και ένας Έλληνας, ο διευθυντής μάρκετινγκ Μιχάλης Κακογιαννάκης. Έτσι, αν υποστηρίξετε την προσπάθεια της εταιρείας για συλλογή χρημάτων μέσω της πλατφόρμας startengine (https://www.startengine.com/startup/dubuc-motors), στείλτε και ένα μήνυμα: «Για τον Έλληνα ρε γαμώτο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!