Πώς πλουτίζεις από μία κλωτσιά; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πώς πλουτίζεις από μία κλωτσιά; (video)
Moτοσικλετιστής αποζημιώθηκε με 166.000 ευρώ, επειδή τον κλώτσησε ένας Αμερικανός αστυνομικός, που τον καταδίωξε λόγω παράνομης προσπέρασης!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο οδηγός μιας μηχανής, ο οποίος –αν και παραβάτης-, κατάφερε να κερδίσει 166.000€. Τόση αποζημίωση επεδίκασε αμερικανικό δικαστήριο στον αναβάτη της μοτοσικλέτας, επειδή τον κλώτσησε ένας οξύθυμος αστυνομικός στον θώρακα εξαιτίας μίας τροχαίας παράβασης.

Το περιστατικό συνέβη το 2012, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε μόλις τώρα. Ο Τζάστιν Γουίλκενς οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στο Όρεγκον των ΗΠΑ, όταν άρχισε τις παράνομες προσπεράσεις σε σημεία με διπλή διαχωριστική γραμμή. Αμέσως τον ακολούθησε ένας αστυνομικός με συμβατικό όχημα χωρίς σειρήνες και διακριτικά περιπολικού, ο οποίος θέλησε να μιμηθεί τους σερίφηδες της Άγριας Δύσης.

Μόλις έφτασε τη μοτοσικλέτα σε διασταύρωση με φανάρια, τη χτύπησε ελαφρά με το αυτοκίνητό του και ο Γουίλκενς έπεσε κάτω. Στη συνέχεια βλέπουμε τον ευερέθιστο αστυνομικό να κλωτσά τον παραβάτη μοτοσικλετιστή στο στήθος και να τον υποχρεώνει να γονατίσει μπροστά του, αν και ο αναβάτης δεν πρόβαλε αντίσταση.

Το λάκτισμα δεν φαίνεται δυνατό με την πρώτη ματιά, όμως ο Γουίλκενς είχε υποστεί λίγο καιρό νωρίτερα κάταγμα πλευρού και εξαιτίας της κλωτσιάς έσπασε η κλείδα του. Το δικαστήριο έκρινε ως βίαιη τη συμπεριφορά του οργάνου της τάξης και επεδίκασε στο θύμα του 180.000 δολάρια αποζημίωση.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της αστυνομίας του Όρεγκον δεν ήταν της ίδιας άποψης. Έτσι «τιμώρησαν» τον οξύθυμο αστυνόμο με γραπτή επίπληξη, αργότερα όμως του έδωσαν προαγωγή σε ανώτερη θέση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!