Στα σκαριά η τετράθυρη BMW 1

Γιώργος Βαρίνος
Στα σκαριά η τετράθυρη BMW 1
Το ελαφρά καλυμμένο μοντέλο δοκιμών της τετράθυρης BMW σειράς 1, σηματοδοτεί την επικείμενη έναρξη παραγωγής του μοντέλου.

Πριν μερικούς μήνες, το Νοέμβριο του 2015, η BMW παρουσίασε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας το πρωτότυπο concept sedan, που αποτελεί τον προπομπό της έκδοσης παραγωγής μιας τετράθυρης έκδοσης της σειράς 1. Πλέον, οι πιο κάτω εικόνες που δείχνουν ένα ελαφρά καλυμμένο αυτοκίνητο δοκιμών να οδηγείται σε δημόσιους δρόμους, επιβεβαιώνουν την επικείμενη παραγωγή του μοντέλου. Αυτό θα βρει στο δρόμο του τη CLA της Mercedes-Benz και το A3 Sedan της Audi και θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο της σειράς 2, θα διαθέτει δηλαδή κίνηση στους εμπρός τροχούς και ενδεχομένως και προαιρετικό σύστημα κίνησης xDrive σε όλους τους τροχούς.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τις κατασκοπευτικές εικόνες, αισθητικά το αυτοκίνητο παραγωγής δεν φαίνεται να απέχει πολύ από το πρωτότυπο, ενώ είναι χαρακτηριστική η τάση πολλών κατασκευαστών να αφήνουν πλέον ακάλυπτα σημεία στο αμάξωμα των καμουφλαρισμένων αυτοκινήτων εξέλιξης. Αυτό αποτελεί μια σημειολογία που υποδηλώνει ότι πλέον το αυτοκίνητο είναι σχεδόν έτοιμο για πλήρη αποκάλυψη. Την οποία περιμένουμε πιθανότατα στην επερχόμενη διεθνή έκθεση της Γενεύης, στις 3 Μαρτίου.

Η σειρά 1 σεντάν ενσωματώνει την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της BMW με χυτές επιφάνειες και μια σιλουέτα που ισορροπεί μεταξύ των πιο συμβατικών μοντέλων της σειράς 3 και των πιο σπορ της σειράς 4. Βασιζόμενη στο πλαίσιο της σειράς 2, η νέα τετράθυρη 1 θα προσφέρεται με την ίδια γκάμα κινητήρων βενζίνης που ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα και πιθανώς να προστεθεί στο μέλλον και υβριδική έκδοση που ήδη διατίθεται στη σειρά 2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!