Την ακούς μέσα στο Volvo S90 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Την ακούς μέσα στο Volvo S90 (video)
H Volvo προικίζει το κορυφαίο μοντέλο της S90 με ένα σύστημα ήχου κορυφαίας τεχνολογίας της B&W, που το μετατρέπει σε πραγματικό studio.

Στο αγώνα δρόμου των κατασκευαστών κύρους να παρουσιάσουν μοντέλα με χαρακτηριστικές ιδιαιτερότητες και κορυφαία στοιχεία εξοπλισμού, η Volvo φαίνεται πως θέτει μια υποψηφιότητα για την κορυφή της κατηγορίας «ηχητική απόλαυση». Η γνωστή εταιρεία στην κατασκευή μεγαφώνων και ηχείων Bowers & Wilkins ανέλαβε την μελέτη του αμαξώματος του νέου S90 και δημιούργησε ένα απόλυτα προσαρμοσμένο σύστημα ηχείων και ενισχυτή για να αποδώσει κορυφαία ποιότητα ήχου στο εσωτερικό του.

Τα στοιχεία της κινούμενης αίθουσας συναυλιών είναι εντυπωσιακά: συνολικά 19 μεγάφωνα εκ των οποίων 7 τουίτερ, 7 μεσαίων συχνοτήτων (midrange), 4 χαμηλών συχνοτήτων (woofer) και 1 πολύ χαμηλών (sub woofer) έχουν χρησιμοποιηθεί, τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία του αμαξώματος. Μάλιστα, το subwoofer έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σε ειδικό σημείο του πλαισίου. Όλα τα παραπάνω μεγάφωνα οδηγούνται από ένα ισχυρό ενισχυτή δώδεκα καναλιών κλάσης D, ενώ το σύστημα ήχου περιλαμβάνει και ψηφιακό διαμορφωτή συχνοτήτων για να αναπαράγει διάφορα περιβάλλοντα ακρόασης, όπως αίθουσα συναυλιών, στούντιο και φυσικά να έρχεται στα μέτρα των προτιμήσεων του οδηγού.

Το κορυφαίο αυτό σύστημα ήχου ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου, όπως και κάποια ακόμα στοιχεία άνεσης και πολυτέλειας στα οποία περιλαμβάνεται ο κλιματισμός 4 ζωνών, η δυνατότητα παρακολούθησης ψηφιακής τηλεόρασης. Στο video μπορείτε να θαυμάσετε σε κάθε λεπτομέρεια την άριστη διαμόρφωση του συστήματος ήχου της B&W.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!