Αποκάλυψη το Opel GT Concept

Γιώργος Βαρίνος
Αποκάλυψη το Opel GT Concept
Αυτή θα είναι η νέα εικόνα των σπορ μοντέλων της Opel, η οποία θα χαρακτηρίζεται από έντονο συναίσθημα αλλά και γήινα χαρακτηριστικά.

Εντυπωσιακό, φουτουριστικό, με ξεκάθαρα σπορ αναλογίες στο κουπέ αμάξωμά του, πίσω κίνηση και χαμηλό βάρος: Το πρωτότυπο Opel GT Concept που θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση της Γενεύης στις 3 Μαρτίου έχει όλα τα στοιχεία ενός γνήσιου σπορ αυτοκινήτου και αναβιώνει με τον καλύτερο τρόπο το εντυπωσιακό Opel GT του 1965. Αυτό που δεν έχει είναι χαρακτήρα μόνο για λίγους, καθώς με κινητήρα… 1.0 λίτρου και ισχύ 145 ίππων φιλοδοξεί να προσφέρει τη σπορ αίσθηση σε όλους.

Μπορεί λοιπόν σε αναλογίες το GT Concept να αναβιώνει τον πάλαι ποτέ πρόγονό του, σχεδιαστικά ωστόσο δείχνει έναν εντελώς νέο δρόμο, τόσο με τις χρωματικές επιλογές όσο και με τις βασικές γραμμές του αμαξώματος. Πρωτοποριακά στοιχεία αποτελούν το touch pad μέσω του οποίου γίνεται το άνοιγμα των θυρών, ο τρόπος που αυτές ανοίγουν και το σύστημα στήριξής τους, καθώς και η μη ύπαρξη εξωτερικών καθρεφτών που αντικαθιστώνται από κάμερες. Το εμπρός παρμπρίζ αποτελεί μια οπτική συνέχεια με την πανοραμική οροφή και συνολικά το αμάξωμα δείχνει σαν ένα συμπαγές γλυπτό ομοιόμορφης επιφάνειας. Οι αναλογίες με το μακρύ εμπρός μέρος και την μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα των δύο επιβατών, παραπέμπουν στα καθαρόαιμα κουπέ ευρωπαϊκά μοντέλα και στα αμερικανικά muscle cars όπως η Corvette.

Όμως η Opel δεν έμεινε στα στοιχεία εντυπωσιασμού. Το DNA του GT Concept είναι σπορ μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Απόδειξη αποτελεί ο τοποθετημένος πίσω από τον νοητό εγκάρσιο άξονα των τροχών κινητήρας (front-mid engine χαρακτηρίζεται από την Opel), για ιδανική κατανομή του βάρους και φυσικά το σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων με paddles αλλαγής στο τιμόνι. Σε αυτά προσθέστε το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ), το βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά και έχετε μια πλήρη εικόνα ενός ιδιαίτερα δυναμικού μοντέλου με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα.

Σίγουρα το GT Concept δεν είναι ένα μοντέλο που θα δούμε άμεσα στις εκθέσεις της Opel, δίνει όμως το στίγμα μιας σημαντικής στροφής της γερμανικής εταιρείας προς μοντέλα που μιλούν στην καρδιά των εραστών στης οδήγησης. Η αρχή έγινε με τη νέα γενιά Astra, που είναι το πιο εστιασμένο στον οδηγό μοντέλο της Opel τα τελευταία χρόνια και το GT Concept δείχνει ότι θα υπάρξει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!