Αυτή είναι η νέα Porsche 718 Boxster (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτή είναι η νέα Porsche 718 Boxster (video)
Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της στη Γενεύη, η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της νέας Boxster με τον κωδικό 718.

Ανανεωμένη αισθητικά, με νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης, δύο νέους τετρακύλινδρους κινητήρες για την απλή και την S έκδοση και νέο κωδικό που πλέον θα χρησιμοποιείται σε όλα τα τετρακύλινδρα μοντέλα, αποκαλύφθηκε η νέα 718 Boxster λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της το Μάρτιο.

Το νέο κεντρομήχανο roadster της Porsche έχει πλέον δίλιτρο, επίπεδο, τετρακύλινδρο κινητήρα για την απλή έκδοση με απόδοση 300 ίππων. Η έκδοση S έχει επίσης ίδιας αρχιτεκτονικής μοτέρ, αλλά με χωρητικότητα 2,5 λίτρων και ισχύ 350 ίππων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα μέσα στο 2016 θα παρουσιαστεί και έκδοση GTS με αυξημένη ισχύ. Οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο του 2016 σε τιμές ελάχιστα αυξημένες από τις σημερινές. Το downsizing και η αύξηση της ισχύος του βασικού κινητήρα, σε σχέση με το ατμοσφαιρικό σύνολο των 2,7 λίτρων του παρελθόντος, αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον για το μοντέλο και στη χώρα μας, που στο παρελθόν είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες.

Τόσο ο μικρός δίλιτρος, όσο και ο 2.5 κινητήρας της S συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα του αυτόματου PDK διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Με αυτό το κιβώτιο η απλή Boxster επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. (S: 4,2 δλ.) και φτάνει την τελική ταχύτητα των 275 χλμ./ώρα (S: 285 χλμ./ώρα). Αμφότερα τα μοντέλα μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με το «πακέτο επιδόσεων» Sport Chrono και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση PASM.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!