Πού παραδόθηκε η πρώτη Ferrari F60 America; (video)

Πού παραδόθηκε η πρώτη Ferrari F60 America; (video)

Πόσο προνομιούχος πρέπει να νιώθεις, όταν προορίζεται για εσένα η πρώτη επετειακή Ferrari F60 America, από τις δέκα που πρόκειται να κατασκευαστούν συνολικά;

Πού παραδόθηκε η πρώτη Ferrari F60 America; (video)

Με συγκίνηση και μεγάλη χαρά παρέλαβε ο πρώτος ιδιοκτήτης της νέας Ferrari F60 America το αυτοκίνητό του στο Παλμ Μπιτς της Καλιφόρνια. Η F60 America παρουσιάστηκε πριν από 16 μήνες και πρόκειται για ένα ειδικό μοντέλο, που ετοίμασε η ιταλική κατασκευάστρια για να γιορτάσει τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Αμερική. Είναι μάλιστα απολύτως συλλεκτική, καθώς θα κατασκευαστούν συνολικά μόνον δέκα τέτοια αυτοκίνητα στην τιμή των 2,5 εκατ. δολαρίων το καθένα!

Το μοντέλο βασίζεται στην F12 Berlinetta και εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων. Οι επιδόσεις του είναι εκρηκτικές. Με ισχύ 740 ίππων και ροπή στρέψης 690 Nm, το ιταλικό hypercar πραγματοποιεί τα 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 3,1”, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων.

Σχεδιαστικά προβλέπεται ένα νέο αλουμινένιο σώμα με τις εισαγωγές του αέρα να βρίσκονται στο καπό, στα φτερά και στον προφυλακτήρα. Η F60 America διαθέτει επίσης νέα φωτιστικά σώματα και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος, όπου ξεχωρίζουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η υφασμάτινη κουκούλα λειτουργεί βασικά ως κάλυμμα έκτακτης ανάγκης και αντέχει σε ταχύτητες έως 120 χλμ./ώρα, οπότε πρέπει να προσέχει ο οδηγός. Ακριβώς πίσω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού υπάρχουν δύο μεγάλα roll bar για προστασία σε περίπτωση ανατροπής.

Το κάθισμα του οδηγού είναι επενδυμένο με κόκκινο δέρμα, σε αντίθεση με αυτό του συνοδηγού που είναι μαύρο, ενώ στις πλάτες τους είναι σχεδιασμένη η αμερικάνικη σημαία. Η καμπίνα έχει διαμορφωθεί ασύμμετρα και οδηγοκεντρικά, αφού η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς την πλευρά του τιμονιού.

Να σημειώσουμε, ότι η παράδοση του εντυπωσιακού ρόουντστερ με τον κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Cavallino Classic για κλασσικές Ferrari στο Παλμ Μπιτς της Καλιφόρνια!

First Customer $2.5 Million Ferrari F60 America - Startup & Walkaround

Best of internet