Το Golf που θέλει να καταπιεί τις Porsche

Το Golf που θέλει να καταπιεί τις Porsche

Η VW ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στο 2016 ένα πανίσχυρο Golf με 400 έως 420 ίππους και καυτές επιδόσεις που θα της ζήλευαν ακόμη και supercars!

Το Golf που θέλει να καταπιεί τις Porsche

Ένα Golf με επιδόσεις, που θα ζήλευαν ακόμη και Porsche, έχει στα σκαριά η Volkswagen. Η μάρκα από το Βόλφσμπουργκ μας είχε προϊδεάσει πριν δύο χρόνια στην έκθεση του Πεκίνου με το πρωτότυπο Golf R400, το οποίο απεικονίζεται στις φωτογραφίες μας. Ωστόσο, τώρα επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι μέσα στο τρέχον έτος θα ξεκινήσει η παραγωγή του τελικού μοντέλου με δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 400 ίππων.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, το μοτέρ θα είναι δυνατότερο από ό,τι πίστευαν οι μηχανικοί της VW και έτσι θα μας προκύψει από το αρχικό R 400 το μοντέλο παραγωγής R420.

Οι επιδόσεις του πανίσχυρου Golf θα μπορούσαν να προέρχονται από οποιοδήποτε φημισμένο supercar. Η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα θα πραγματοποιείται μέσα σε 3,9’’ και η τελική ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 280 χλμ./ώρα, αλλιώς θα ξεπερνούσε τα 300 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με πηγές από το στρατόπεδο της Volkswagen, το μελλοντικό Golf R 400/420 παραγωγής δεν θα διαφέρει αισθητά σχεδιαστικά από το πρωτότυπο, που είχαμε δει πριν μία διετία στην Κίνα. Εννοείται, ότι θα εφοδιαστεί με ένα πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων, ενισχυμένα φρένα και σπορ αναρτήσεις, ενώ και στο εσωτερικό του θα προβλέπονται καθίσματα μπάκετ και επενδύσεις από δέρμα και ανθρακόνημα.

Το Golf R 420 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και οι τιμές του θα κυμαίνονται στη Γερμανία γύρω στις 50.000 ευρώ.

Πολλά χρήματα για ένα Golf, λογικά όμως για το συγκεκριμένο μοντέλο!

Best of internet