Ενισχυμένη κατά 223 ίππους η McLaren;

Νίκος Τσιώκος
Ενισχυμένη κατά 223 ίππους η McLaren;
Ανώνυμες πηγές θέλουν του μηχανικούς της Honda να έχουν αυξήσει κατά 223 ίππους τη μονάδα ισχύος του μονοθεσίου της McLaren για το 2016.

Ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε μέσα στον μήνα που διανύουμε ότι η McLaren θα ανακτήσει δύο δεύτερα ανά γύρο το 2016, σε σύγκριση με το 2015, και φαίνεται πως κάτι ήξερε! Πιο συγκεκριμένα, ανώνυμες πηγές αναφέρουν στην ισπανική εφημερίδα As ότι οι μηχανικοί της Honda έχουν... ανεβάσει τη μονάδα ισχύος κατά 223 ίππους για το μονοθέσιο της νέας σεζόν.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι αυτή έχει δοκιμαστεί μόνο στον προσομοιωτή και πως οι μηχανικοί έχουν αυξήσει το turbo boost και έχουν αναθεωρήσει το σύστημα ψήξης για το ERS. Ωστόσο, όπως και να έχει το πράγμα, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η ομάδα του Γουόκινγκ θέτει βασική υποψηφιότητα για να κάνει το μεγάλο... comeback πιο νωρίς από το αναμενόμενο.

Πάντως, στις βρόχινες δοκιμές εξέλιξης υπήρξαν προβλήματα, όμως χρησιμοποιήθηκε το περσινό μονοθέσιο, το οποίο ταλαιπώρησε πάρα πολύ τους Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το νέο «όπλο» των Βρετανών θα αποκαλυφθεί στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι άπαντες στο Γουόκινγκ θυσίασαν τις χειμερινές τους διακοπές για να το έχουν έγκαιρα έτοιμο.

Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντηση θα έχουν οι Mercedes και Ferrari, με την πρώτη να θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή και τη δεύτερη να επιδιώκει την επιστροφή της εκεί. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη (22-25/2) για να δούμε αν έχουν βάση τα όσα γράφονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!