Δίλιτρος κινητήρας για την BMW 7

Γιώργος Βαρίνος
Δίλιτρος κινητήρας για την BMW 7
Η νέα ναυαρχίδα της BMW, η σειρά 7, διατίθεται στην Κίνα και στη γειτονική Τουρκία με δίλιτρο κινητήρα 258 ίππων και τον κωδικό 730i.

Από τα επίσημα στοιχεία της BMW γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης θα διαθέτει μόνο η υβριδική έκδοση της σειράς 7, η 740e. Ωστόσο μια έκδοση του μοντέλου με τον κωδικό 730i διατίθεται ήδη τόσο στην Κίνα, όσο και στη γειτονική Τουρκία. Επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα σχετικά με την πιθανότητα διάθεσης της έκδοσης αυτής και στην Ευρώπη, ωστόσο μια δίλιτρη έκδοση θα βοηθούσε πολύ τις πωλήσεις του μοντέλου σε αγορές του νότου και φυσικά και στη δική μας.

Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας της 730 είναι ο γνωστός τόσο από τις μικρότερες BMW όσο και από τα Mini, άμεσου ψεκασμού TwinPower turbo που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 258 ίππους ισχύος και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και εξασφαλίζει πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις, καθώς η τελική ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 6,2 δευτερόλεπτα. Ανάλογα καλά είναι τα δεδομένα της κατανάλωσης και των ρύπων, με μέση τιμή για την πρώτη τα 5,7 λίτρα/100 χλμ. και για τους δεύτερους τα 133 γρ./χλμ. CO2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!