Στα λευκά η Bentley Bentayga

Γιώργος Βαρίνος
Στα λευκά η Bentley Bentayga
Η επίσημη πρώτη παρουσίαση στους δρόμους της Ευρώπης για την Bentley Bentayga έγινε σε χιονοδρομικό κέντρο των αυστριακών Άλπεων.

Μετά τις ΗΠΑ ήρθε και η ώρα της Ευρώπης να μπορεί να αποκτήσει μια Bentley Bentayga. Η βρετανική εταιρεία επέλεξε το χιονοδρομικό κέντρο του Κιτζμπούχελ στις αυστριακές Άλπεις για να σηματοδοτήσει την έναρξη των πωλήσεων του «πιο γρήγορου, ισχυρού και πολυτελούς SUV του κόσμου» όπως η ίδια το χαρακτηρίζει. Και του πιο ακριβού θα προσθέσουμε εμείς, καθώς οι τιμές το μοντέλου στη Γερμανία ξεκινούν από τις 210.000€, τη στιγμή που, για να έχετε ένα συγκριτικό μέγεθος, η κορυφαία Porsche Cayenne Turbo S κοστίζει από 167.000€.

Από την άλλη πλευρά η τιμή φαντάζει λογική, αν αναλογιστεί κανείς τα πραγματικά αρχοντικά ελέη της Bentayga: Κινητήρας W12 6.000 κ.εκ. 600 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Αμάξωμα 5,14 μέτρων με βάρος 2,4 τόνων, το οποίο εκτοξεύεται σε 4,1 δευτερόλεπτα από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά κατά τι τα 300 χιλιόμετρα. Πνευματική και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, οκτώ διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις του ύψους και για την απόλυτη ασφάλεια των επιβαινόντων, Night Vision που ανιχνεύει μέσω αισθητήρων υπέρυθρων ακτινών αντικείμενα, ανθρώπους και ζώα που πιθανώς δεν φωτίζονται επαρκώς.

Στο εσωτερικό όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες με δέρμα, ξύλο και μέταλλο -το πλαστικό απουσιάζει παντελώς- ενώ ένα σύστημα ήχου απόδοσης 1.950 Watt με 18 ηχεία αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των 4 ή 5 επιβαινόντων ανάλογα τη διαμόρφωση του πίσω καθίσματος. Θα θέλατε κάτι περισσότερο;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!