Κορυφαίο στην ασφάλεια το Volvo XC90 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Κορυφαίο στην ασφάλεια το Volvo XC90 (video)
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του οργανισμού αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων EuroNCAP, το Volvo XC90 είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2015.

Το νέο Volvo XC90 κατέκτησε το βραβείο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου «2015 Best in Class», τόσο στην κατηγορία των Μεγάλων SUV όσο και για τη συνολική του επίδοση στα ετήσια αποτελέσματα του Euro NCAP! O ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των δοκιμών που διεξήγαγε μέσα στο 2015, με το ολοκαίνουριο σουηδικό SUV να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Volvo στον τομέα της ασφάλειας.

Το νέο XC90 είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμή αυτοκίνητο στον κόσμο που σημείωσε την απόλυτη επίδοση 100% στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων αυτόνομου φρεναρίσματος. Ταυτόχρονα, σημείωσε επίδοση 97% στην υποκατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών, η ανώτερη που έχει καταγράψει οποιοδήποτε νέο μοντέλο την τελευταία τριετία στις δοκιμές του Euro NCAP, όταν ειδικά αυτές που σχετίζονται με την προστασία ενήλικων έγιναν ακόμα πιο απαιτητικές και επίπονες. Φυσικά, απέσπασε στη συνολική αξιολόγηση 5 αστέρια, παράλληλα με τα υψηλότερα ποσοστά σε κάθε υποκατηγορία αξιολόγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!