Πότε θα δούμε την Alfa Romeo Giulia; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πότε θα δούμε την Alfa Romeo Giulia; (video)
Στο τέλος του 2016 αναμένεται η παραγωγή της Alfa Romeo Giulia, παρότι η κορυφαία έκδοσή της παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Νέες πληροφορίες και ένα video με δύο Giulia κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης του μοντέλου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, μεταθέτουν την παραγωγή του νέου μεσαίου μοντέλου της ιταλικής εταιρείας για το τέλος του 2016. Παρότι η κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde με τον V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων που αποδίδει 510 ίππους παρουσιάστηκε ήδη από τον Ιούνιο του 2015 και την είδαμε και στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Alfa τηρεί σιγή ιχθύος για τις προσιτές εκδόσεις του μοντέλου. Όπως μπορούμε να δούμε και στο σχετικό video, το καμουφλαρισμένο μοντέλο είναι σίγουρα μια από τις μικρότερες εκδόσεις της Giulia, η οποία, ωστόσο, ακόμα εξελίσσεται και δοκιμάζεται, κάτι που αποδεικνύει ότι η παραγωγή της καθυστερεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Alfa Romeo θα αποκαλύψει στην επικείμενη διεθνή έκθεση της Γενεύης, στις 3 Μαρτίου, περισσότερες πληροφορίες για τη γκάμα των εκδόσεων της Giulia, στην οποία θα περιλαμβάνονται κινητήρες diesel 2.2 λίτρων και βενζίνης 2.0 λίτρων, με ισχύ από 150 έως και 210 ίππους για τον πρώτο και από 200 έως 280 ίππους για το δεύτερο. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα υπάρχουν ακόμα μικρότερα σύνολα (αυτό των 1.750 κ.εκ. για παράδειγμα). Πρέπει ωστόσο να υπάρχουν, αλλιώς το μοντέλο δεν θα έχει καμία εμπορική τύχη στις αγορές του ευρωπαϊκού νότου και φυσικά στην Ελλάδα.

Αυτό που αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι η παρουσίαση της Giulia το περασμένο καλοκαίρι ήταν μια καθαρά επικοινωνιακή κίνηση, καθώς το αυτοκίνητο ήταν σε πολύ πρώιμη φάση εξέλιξης και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι έτοιμο για παραγωγή παρά μόνο στο τέλος του 2016 ή στις αρχές του 2017. Ελπίζουμε τουλάχιστον οι μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργεί η Alfa Romeo για το νέο μοντέλο της να αποδειχτούν και στην πράξη, γιατί τόσο ο γερμανικός όσο και ο υπόλοιπος ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι πολύ ισχυρός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!