Θα τρέξει Μαραθώνιο τραβώντας ένα Μini (video)

Θα τρέξει Μαραθώνιο τραβώντας ένα Μini (video)

Θα τρέξει Μαραθώνιο τραβώντας ένα Μini (video)

O Άγγλος Ρος Έντγκλεϊ λαμβάνει 6.000 θερμίδες την ημέρα και προπονείται επί οκτώ μήνες, για να καταφέρει να τραβήξει 42,2 χιλιόμετρα ένα Mini Countryman βάρους 1,5 τόνου!

Ο Ρος Εντγκλεϊ είναι ένας απίστευτος τύπος. Ο Βρετανός είναι διάσημος στην πατρίδα του, καθώς τα βίντεο με ασκήσεις ενδυνάμωσης και γυμναστικής που ανεβάζει στο διαδίκτυο, τα παρακολουθούν πάνω από 500.000 επισκέπτες. Ωστόσο ο γραμμωτός Εντγκλεϊ έβαλε σκοπό να ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό του, καθώς θα επιχειρήσει να διανύσει τη μαραθώνια διαδρομή των 42,2 χιλιομέτρων τραβώντας με το σώμα του ένα αυτοκίνητο Mini Countryman. Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου απλό, αφού έχουν ρυμουλκήσει και άλλοι αθλητές αυτοκίνητα, ποτέ όμως μέχρι σήμερα σε μία τόσο μεγάλη διαδρομή. Για να φέρει μάλιστα ο Βρετανός αυτή την προσπάθεια σε πέρας, λαμβάνει κάθε ημέρα 6.000 θερμίδες και προπονείται εντατικά επί οκτώ μήνες (βλέπε και σχετικό βίντεο).

Η μαραθώνια ρυμούλκηση θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Σίλβερστοουν με 5,9 χιλιόμετρα μήκος, άρα ο Έντγκλεϊ πρέπει να διανύσει πάνω από επτά γύρους τραβώντας το αυτοκίνητο. Το Mini είναι ένα κανονικό μοντέλο παραγωγής και ο υποψήφιος ρέκορντμαν θα το ρυμουλκήσει με ειδικά ενισχυμένα σχοινιά, περασμένα στο σώμα του.

Η επιλογή του Σίλβερστοουν έγινε, γιατί θα ήταν πολύ επικίνδυνο αν έμπλεκε ο ΈντγκλεΪ στην κυκλοφορία των δημόσιων δρόμων. Επίσης η συγκεκριμένη πίστα δεν έχει κατηφορικές κλίσεις, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να κυλίσει το αυτοκίνητο πάνω στον υπεραθλητή. Ο τελευταίος υπολογίζει, ότι θα χρειαστεί γύρω στις 14 ώρες, για να πραγματοποιήσει το κατόρθωμά του.

World's Strongest Marathon: Training

Best of internet