Αθανασούλας: «Ήταν μόνο ένας αγώνας»

Νίκος Τσιώκος
Αθανασούλας: «Ήταν μόνο ένας αγώνας»
Ο Λάμπρος Αθανασούλας έτρεξε ξανά σε αγώνα του WRC, όμως τόνισε στο gazzetta.gr πως ήταν μόνο ένας αγώνας, ενώ μπροστά υπάρχει μόνο το Ράλι Ακρόπολις.

Έντονο ελληνικό στοιχείο είχε η πρεμιέρα του WRC στο Μόντε Κάρλο. Στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν ο ένας εκ των δύο ήταν ο Λάμπρος Αθανασούλας (ο άλλος ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης, που εγκατέλειψε).

Ο Έλληνας οδηγός συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, μετά το 2011, όταν ήταν παρών στο δικό μας Ράλι Ακρόπολις, και αυτή τη φορά η παρουσία του ήρθε επί γαλλικού εδάφους.

Ήταν στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5 και υπό την καθοδήγηση του Νίκου Ζακχαίου πραγματοποίησε μία αξιόλογη εμφάνιση με τη Lascaris Foundation και έφτασε στην όγδοη θέση στην κατηγορία WRC2 και 22η της γενικής κατάταξης.

Ωστόσο, το ελληνικό πλήρωμα είδε την όλη εμπειρία ως έναν αγώνα, όπως τόνισε ο ίδιος στο gazzetta.gr ξεκαθαρίζοντας ότι ο στόχος που είχαν θέσει με τον συνοδηγό του ήταν απλά να τερματίσουν τον αγώνα και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια, ως αποτέλεσμα του... βουνού των προβλημάτων που έχει η χώρα μας.

Όσο για το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για το υπόλοιπο του 2016, η προσοχή στρέφεται στο Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί και φέτος στο πλαίσιο του ERC (European Rally Championship) το τριήμερο 6-8 Μαΐου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την επιστροφή στο WRC και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια: «Ήταν ένας αγώνας μόνο, δεν ήταν επιστροφή, καθώς δε θα ακολουθήσουμε ολόκληρο τον θεσμό. Εμείς θέλουμε να τρέχουμε σε αγώνες, όμως είναι δύσκολο να βρούμε χορηγίες, ειδικά αυτή την εποχή που έχουμε πολλά προβλήματα στην Ελλάδα. Είναι φυσιολογικό να μη βρίσκουμε χορηγίες».

Για την όγδοη θέση στην κατηγορία WRC2 στις δύσκολες συνθήκες του Μόντε Κάρλο: «Εμείς απλά θέλαμε να τερματίσαμε τον αγώνα. Δε βρήκαμε το set up του αυτοκινήτου που θέλαμε και ήταν πολύ δύσκολο για μας σε αυτές τις συνθήκες. Ήταν μία διαφορετική εμπειρία για μας, κάτι ξεχωριστό που δεν το έχουμε συνηθίσει. Γι' αυτό και θέλαμε μόνο να φτάσουμε μέχρι τον τερματισμό».

Για το τι έχει το πρόγραμμα για το 2016: «Τώρα έχουμε το Ακρόπολις τον Μάιο και δεν υπάρχει κάτι άλλο, είτε για πριν, είτε για μετά. Θα μιλήσουμε με τους χορηγούς μας και θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!