Τρέλανε τις κάμερες (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τρέλανε τις κάμερες (video)
Οι κάμερες της τροχαίας που ξεφυτρώνουν πλέον παντού, έγιναν στόχος ενός Γάλλου κωμικού, του Ρεμί Γκαγιάρ, με ξεκαρδιστικό τρόπο.

Παρότι στη χώρα μας οι κάμερες καταγραφής ταχύτητας δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο, σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και στη Γαλλία, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν παντού. Κυρίως δε σε αστικές περιοχές, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους οδηγούς να αναπτύσσουν παράνομες ταχύτητες. Σε συνδυασμό με τις κάμερες ασφαλείας και τις κάμερες κάθε λογής, οι φωτογραφικές μηχανές της τροχαίας έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε ταινία που εξελίσσεται διαρκώς.

Αυτή την ταινία ο Γάλλος κωμικός Ρεμί Γκαγιάρ τη μετατρέπει σε κωμωδία, δίνοντας μια άλλη διάσταση, αστεία και καλλιτεχνική, στη χρήση των φωτογραφικών μηχανών της τροχαίας. Το video είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό, καθώς ο Γκαγιάρ στήνει εμπρός στην κάμερα μια υπέροχη αιθέρια ύπαρξη και παροτρύνει τους οδηγούς να αυξήσουν την ταχύτητά τους για να φωτογραφηθεί, ενώ, στη συνέχεια, στήνει εμπρός της ένα υποτιθέμενο ζευγάρι νεόνυμφων για να έχουν, δωρεάν, εικόνες του γάμου τους. Τέλος απαθανατίζει μια ποδοσφαιρική ομάδα και οι διερχόμενοι οδηγοί φαίνεται να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα.

Από την άλλη μεριά, στην αρμόδια υπηρεσία της τροχαίας πιστεύουμε πως την αρχική έκπληξη και ικανοποίηση ίσως από τα πλάνα της ημίγυμνης κοπέλας θα ακολούθησαν οργή και μίσος για τον ιδιότυπο Γάλλο καλλιτέχνη. Ο οποίος ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, δίνει το στίγμα της αντίθεσης στην παρακολούθηση και καταγραφή της καθημερινότητάς μας με τον πιο ευρηματικό, εύστοχο και ευχάριστο τρόπο. Όπως γράφει και ο ίδιος στο λογαριασμό του στο youtube, «πήξαμε στις ψηφιακές εικόνες, ευτυχώς όμως η κυβέρνηση έθεσε τη διάθεσή μας συσκευές που παράγουν υπέροχες φωτογραφίες σε χαρτί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!