Τις έσωσαν οι αερόσακοι (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τις έσωσαν οι αερόσακοι (video)
Δύο γυναίκες βγαίνουν αλώβητες μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου τους με σταματημένο όχημα, χάρη στη λειτουργία των αερόσακων.

Οι κάμερες που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα μας έχουν δώσει πολλές φορές εικόνες που κάποτε βλέπαμε μόνο σε crash test. Πραγματικά ατυχήματα καταγράφονται και δημοσιοποιούνται καθημερινά, άλλα με τραγικές συνέπειες και άλλα, ευτυχώς, χωρίς ούτε καν τραυματισμό. Ένα τέτοιο γεγονός κατέγραψε και η κάμερα ενός σταματημένου αυτοκινήτου σε δρόμο της Ρωσίας, που είχε την ατυχία να το εμβολίσει ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια νέα γυναίκα, η οποία μετέφερε στο δεξί κάθισμα και συνεπιβάτη.

Όπως μπορούμε να δούμε στο video, η απότομη προσπέραση της οδηγού ήταν μια βεβιασμένη και παράτολμη ενέργεια που τελικά κατέληξε σε ατύχημα, ωστόσο η χρήση ζώνης ασφαλείας και η λειτουργία των αερόσακων έσωσε και τις δύο κυρίες από τα χειρότερα. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το σύνολο σχεδόν των ατυχημάτων αφορούν ανθρώπινα λάθη και, σε κάθε περίπτωση, η χρήση ζώνης και η λειτουργία των συστημάτων παθητικής ασφάλειας καταφέρνουν να μειώσουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, ώστε το λάθος να μην αποβεί μοιραίο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!