Κομμένη κομματάκια η Ελλάδα

Γιώργος Βαρίνος
Κομμένη κομματάκια η Ελλάδα
Με τις κινητοποιήσεις των αγροτών να κλιμακώνονται και δρόμους να κλείνουν συνεχώς, η Ελλάδα έχει κοπεί σε μικρά κυκλοφοριακά κομματάκια.

Λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες της χώρας τελούν υπό κατάληψη σε συγκεκριμένα σημεία τους, με αποτέλεσμα οι οδικές μεταφορές να πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία και πολύωρες καθυστερήσεις. Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης κλείνουν για δύο ώρες πρωί και βράδυ τα Τέμπη, ενώ αντίστοιχη εικόνα χωρίς πολλές φορές ενημέρωση παρουσιάζεται στα περισσότερα μπλόκα των αγροτών.

Εκτός από τα γνωστά σημεία στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Τέμπη, Νίκαια, Γυρτώνη, Στόμιο) μπλόκα θα βρείτε στην Αθηνών – Πατρών (Ισθμό Κορίνθου) και Πατρών – Πύργου, καθώς και στην οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Επίσης στην Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης και Κορίνθου – Τριπόλεως. Δεκάδες είναι επίσης τα μπλόκα που στήνονται σε κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ από το χορό των κλεισμένων δρόμων δεν λείπει και η Κρήτη. Η τροχαία φροντίζει να εκτρέπει την κυκλοφορία ώστε οι οδηγοί να κινούνται παρακάμπτοντας τα μπλόκα, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να βρείτε στο δρόμο σας πορείες τρακτέρ.

Υπολογίστε πολύ σημαντικές καθυστερήσεις σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και, όπου είναι δυνατόν, κινηθείτε με εναλλακτικά μεταφορικά μέσα όπως το τρένο και το αεροπλάνο. Η αστυνομία εκδίδει δελτία κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τα μεγαλύτερα μπλόκα στις Εθνικές Οδούς, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε στο παρακάτω σύνδεσμο: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=51225&Itemid=1475&lang

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!