Με 550 ίππους η Mercedes – AMG GT-R

Γιώργος Βαρίνος
Με 550 ίππους η Mercedes – AMG GT-R
Το κορυφαίο σπορ μοντέλο της Mercedes, η AMG GT, αποκτά το γράμμα R και ισχύ που θα φτάνει τουλάχιστον τους 550 ίππους.

Εντατικά δοκιμάζεται σε όλες τις συνθήκες και σε δημόσιους δρόμους η νέα Mercedes – AMG GT-R με στόχο να είναι έτοιμη για παραγωγή το καλοκαίρι. Το νέο κορυφαίο σπορ μοντέλο της γερμανικής εταιρείας θα έχει σημαντικές οπτικές αλλαγές τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, που κυρίως προέρχονται από την αγωνιστική έκδοση. Παρά το καμουφλάζ των αυτοκινήτων εξέλιξης είναι εμφανής η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, η κεντρική απόληξη της εξάτμισης και ένας ευμεγέθης διαχύτης.

Επίσης, στο εμπρός μέρος η μάσκα θα είναι εντελώς νέα, όπως και τα φώτα. Οι εξωτερικές αλλαγές έχουν στόχο τόσο την αισθητική βελτίωση, όσο και την αύξηση της κάθετης δύναμης στις μεγάλες ταχύτητες, μέσω της αεροτομής και του διαχύτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κινητήρας V8 των 3.982 κ.εκ. που σήμερα στην έκδοση S αποδίδει 510 ίππους, θα ξεπερνά σε ισχύ τους 550. Επίσης θα υπάρχουν αλλαγές σε ανάρτηση, φρένα και γεωμετρία ώστε η R να είναι η πλέον συναρπαστική έκδοση της γκάμας των GT. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς όπως πάντα μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Επίσης το βάρος θα είναι μειωμένο και ορισμένα από αεροδυναμικά βοηθήματα θα είναι ενεργά, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η σταθερότητα στα πολλά χιλιόμετρα.

Το πιθανότερο είναι να δούμε τη νέα Mercedes – AMG GT-R στην έκθεση της Γενεύης στις 3 Μαρτίου, ή λίγο νωρίτερα online όπως συνήθως συμβαίνει πριν τις επίσημες πρεμιέρες των νέων μοντέλων.

Image Credit: auto-motor-und-sport.de

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!