10ος θάνατος για τους αερόσακους Takata

Γιώργος Βαρίνος
10ος θάνατος για τους αερόσακους Takata
Τι συμβαίνει με τους αερόσακους Takata που εφοδιάζουν πολλά από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο; Πρόσφατα σημειώθηκε και 10ος θάνατος και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι προβληματισμένη για την κακή φήμη που ακολουθεί ένα ιαπωνικό προϊόν, έστω από έναν ιάπωνα προμηθευτή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής αερόσακων Takata πρέπει να ελεγχθεί για την παραγωγή ελαττωματικών αερόσακων, που έχουν στοιχίσει την ζωή σε 10 οδηγούς σε ισάριθμα μέχρι σήμερα ατυχήματα. Ένας άγνωστος άντρας στη Νότια Καρολίνα σκοτώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, όταν χτύπησε μια αγελάδα με Ford Ranger του, και ένα κομμάτι μέταλο από το σύστημα έκρηξης του αερόσακου τον τραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό. Αυτός ήταν ο 9ος θάνατος στις ΗΠΑ, ενώ υπήρξε καταγεγραμένος άλλος ένας θάνατος από Takata αερόσακο στη Μαλαισία. Το ατύχημα με το Ford Ranger είναι το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα που συμβαίνει σε διαφορετική μάρκα από την Honda.

Το Reuters αναφέρει πως άλλα πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα θα πάρουν νέες ανακοινώσεις ανάκλησης σύντομα. Συνολικά 19 εκατομμύρια αυτοκίνητα από 11 αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επηρεαστεί από το πρόβλημα των αερόσακων Takata. H Ford, η Mazda, η Subaru και άλλες εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν νέες ανακλήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!