Η Toyota γκαζώνει για τη μεγάλη επιστροφή

Η Toyota γκαζώνει για τη μεγάλη επιστροφή

Η Toyota γκαζώνει για τη μεγάλη επιστροφή

Πώς προχωρά η εξέλιξη του Yaris WRC για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2017 και σε ποια ομάδα θα κάνει «αφαίμαξη» η Τοyota Racing, για να προσλάβει νέους συνεργάτες;

Κανονικά, η παρουσία του Τόμι Μάκινεν στο σέρβις παρκ του Ράλι Μόντε Κάρλο δεν θα αποτελούσε κάτι περίεργο. Ωστόσο, ο Φινλανδός συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα, καθώς δεν είναι απλά ένας θρύλος των ράλι, αλλά –τώρα πλέον- και διευθυντής της ομάδας της Toyota για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC. Στο πλευρό του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή του WRC βρισκόταν συνέχεια το νούμερο δύο της ομάδας, Γιάρμο Λέχτινεν, ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι οι δύο άνδρες πήγαν στο Μόντε Κάρλο προς άγρα νέου προσωπικού.

Η ομάδα που φαίνεται, ότι θα υποστεί τη μεγαλύτερη αφαίμαξη από τους Φινλανδούς, είναι η M-Sport. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά, καθώς το τιμ του Μάλκολμ Γουίλσον έχασε ήδη τα τελευταία χρόνια πολλά έμπειρα στελέχη του, που μεταγράφηκαν στις ομάδες ράλι της Volkswagen και της Hyundai.

Αυτή τη στιγμή αριθμεί το τιμ της Toyota 40 άτομα και οι εργασίες εξέλιξης του νέου Yaris WRC γίνονται σε φουλ ρυθμούς και σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα. «Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του αυτοκινήτου στον υπολογιστή έχουν ολοκληρωθεί, τώρα κατασκευάζουμε το σασσί του πρώτου πρωτοτύπου. Από τον Μάρτιο θέλουμε να ξεκινήσουμε με τις δοκιμές», αποκάλυψε ο Λέχτινεν. Έτσι θα είναι η Toyota, η πρώτη εργοστασιακή ομάδα που θα ξεκινήσει τις δοκιμές με ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές WRC για το 2017.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ωστόσο, πού θα γίνουν τα πρώτα τεστ. Τον Μάρτιο δεν θα έχει υποχωρήσει ακόμη ο παγετός από τη βάση της ιαπωνικής ομάδας στο Γιβάσκιλα της Φινλανδίας, οπότε θεωρείται αυτονόητο, ότι θα επιλεχθεί κάποια νοτιοευρωπαϊκή χώρα. Ίσως μάλιστα και η Ελλάδα, που θεωρείται ιδανική λόγω δρόμων και μορφολογίας του εδάφους για τις απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης ενός αυτοκινήτου ράλι.

Ανοιχτό παραμένει επίσης το όνομα του οδηγού του νέου Toyota Yaris WRC. Όπως ανέφερε ο Λέχτινεν, «κυκλοφορούν ήδη κάποια ονόματα και δεν είναι μυστικό, ότι βρίσκονται στη διάθεσή μας ως δοκιμαστές ο Μίκο Χίρβονεν και ο Γιούχο Χάνινεν». Και εδώ λοιπόν αναμένονται νέα.

Πάντως οι Ιάπωνες δείχνουν αποφασισμένοι να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για την επιστροφή τους στα ράλι και αυτό θα κάνει σίγουρα καλό στο άθλημα, το οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φθίνουσα πορεία.

Best of internet