Απαράμιλλο στυλ και 367 ίπποι (video)

Απαράμιλλο στυλ και 367 ίπποι (video)

Απαράμιλλο στυλ και 367 ίπποι (video)

Τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας Mercedes SLC 43 AMG με το νέο κινητήρα των τριών λίτρων, που αποδίδει λιγότερους ίππους από τον προηγούμενο V8, αλλά αποδεικνύεται εξίσου ζωηρός!

Το αυτοκίνητο που αντικαθιστά την Mercedes SLK ονομάζεται SLC και ήρθε η ώρα να δούμε και την κορυφαία της έκδοση, την SLC 43 AMG. Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, ξεχωρίζει ο πιο επιθετικός σχεδιασμός τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος επίσης έχει διαφοροποιηθεί. Το μεγαλύτερο νέο όμως βρίσκεται (όπως συνηθίζεται) κάτω από το καπό, με το downsizing να εφαρμόζεται και σε αυτή την περίπτωση.

Ο ατμοσφαιρικός V8 των 5,5 λίτρων, που κινούσε την κορυφαία SLK, δεν υπάρχει πλέον και στην θέση του βρίσκουμε έναν μικρότερο, V6 3.0 λίτρων με διπλό τούρμπο. Αντίθετα από ότι συνηθίζεται, ο νέος κινητήρας είναι κατά 54 ίππους πιο αδύναμος, κατεβαίνοντας στους 367. Αυτό όμως δεν ισχύει και για την ροπή, η οποία αυξήθηκε κατά 19 Nm και πλέον αγγίζει τα 520 Nm! Οι επιδόσεις είναι εφάμιλλες με την προκάτοχο της SLC, με την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα να είναι στα 250 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα, δηλαδή μόλις 0,1'' πιο αργά από την SLK.

Τα πράγματα είναι όμως αισθητά καλύτερα στον τομέα της οικονομίας, όπου σύμφωνα με την Mercedes-Benz, το νέο της μοντέλο αρκείται στα 7,8 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ., ενώ εκπέμπει 178 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο! Στο βίντεο «παίζει» και η μικρότερη αδελφή της SLC 43, η οποία ονομάζεται SLC 300.

Mercedes-AMG SLC 43

Best of internet