Αναδύθηκαν 1.400 αυτοκίνητα! (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αναδύθηκαν 1.400 αυτοκίνητα! (video)
Μετά από τρία χρόνια, 1.400 αυτοκίνητα Mitsubishi ήρθαν στην επιφάνεια χάρη στις διαδικασίες ανέλκυσης του ναυαγίου που τα πήρε στον πάτο της θάλασσας.

Το Δεκέμβριο του 2012 το φορτηγό πλοίο Baltic Ace συγκρούστηκε με ένα άλλο στα ανοιχτά της Ολλανδίας. Το πλοίο, μήκους 148 μέτρων, μετέφερε 1.400 αυτοκίνητα της Mitsubishi από το λιμάνι του Βελγίου, Ζίμπρουτς, στο λιμάνι Κότκα της Φιλανδίας και βυθίστηκε σε βάθος 35 μέτρων στο βυθό της θάλασσας. Ήταν ένα τραγικό ναυτικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς ναυτικούς, καθώς το Baltic Ace, παρά το τεράστιο μέγεθός του, βυθίστηκε σε μόλις 15 λεπτά.

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε την ανέλκυση του πλοίου επειδή έθετε σε κίνδυνο το περιβάλλον και την ασφάλεια των άλλων πλοίων που περνούσαν από το σημείο, καθώς το βάθος ήταν σχετικά μικρό. Η εταιρεία που ανέλαβε την ανέλκυση έκοψε το πλοίο σε 6 τμήματα και χρειάστηκε λιγότερο από ένα χρόνο για να τελειώσει το έργο, σε μια τιτάνια προσπάθεια που μάλιστα έπρεπε να διακοπεί τους χειμερινούς μήνες λόγω του πολύ κρύου και των άσχημων συνθηκών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!