Στο διάδρομο απογείωσης οι Citroen DS

Στο διάδρομο απογείωσης οι Citroen DS

Στο διάδρομο απογείωσης οι Citroen DS

Καυτές εκδόσεις με τον κωδικό DSR έχουν στα σκαριά οι Γάλλοι, αρχής γενομένης με την DSR4 που θα εφοδιαστεί τον κινητήρα του Peugeot 308 GTI και υπόσχεται…πολλά!

Ηταν να μην κάνει την αρχή η Citroen με τη νέα μάρκα DS, η οποία εξελίσσεται σταδιακά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία. Οι Γάλλοι δεν αρκούνται ωστόσο μόνον στην παρουσίαση ποιοτικών και πολυτελών μοντέλων, αλλά θέλουν να προσθέσουν στη νέα DS και έντονες σπορ πινελιές. Έτσι θα λανσάρουν μία σειρά καυτών εκδόσεων με τον πρόσθετο κωδικό R, από την αγγλική λέξη Racing. Αυτό αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του τμήματος εξέλιξης της DS, Ερίκ Απόντ, στο βρετανικό περιοδικό Auto Express.

Ο Απόντ δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, όμως το πρώτο τέτοιο νέο μοντέλο θα βασίζεται πιθανότατα στην DS4 και θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα 1,6 λίτρων τούρμπο με το Peugeot 308 GT. Η Citroen είχε παρουσιάσει ήδη στο Σαλόνι της Γενεύης του 2012 τη μελέτη DS4 Racing Concept με 256 άλογα, θέλοντας να μας προϊδεάσει για το μέλλον.

Επίσης η οικογένεια DS θα αποκτήσει ένα νέο δίθυρο κουπέ, στο οποίο θα προστεθεί μία γρηγορότερη και πιο σκληροπυρηνική έκδοση DS R. Ο Απόντ υπογράμμισε ωστόσο, ότι τα μοντέλα που θα εξελιχθούν από το τμήμα DS Performance δεν θα είναι βελτιωμένα τέρατα, αλλά θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν την άνεση των υπόλοιπων μοντέλων της γαλλικής μάρκας.

«Στο μέλλον θα δούμε να αυξάνονται οι αποδόσεις, πάντα όμως με την άνεση μίας DS. Μέρος της ταυτότητας της μάρκας DS είναι η λειτουργικότητα και η άνεση σε καθημερινή χρήση, οπότε δεν πρόκειται να ‘’απογυμνωθούν’’ αυτά τα μοντέλα. Δεν είναι αυτοκίνητα πίστας», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος των Γάλλων.

Citroen DS4 Racing 1,6L Turbo 256ch - Salon Genève 2012

Best of internet