Πρόστιμο για την F1 στα χιόνια! (video)

Πρόστιμο για την F1 στα χιόνια! (video)

Πρόστιμο για την F1 στα χιόνια! (video)

Η φαντασμαγορική ιδέα της Red Bull να βάλει τον Φερστάπεν να οδηγήσει το μονοθέσιό της στο χιόνι, ίσως της κοστίσει ένα πρόστιμο 30.000€. 

Πριν περίπου μια εβδομάδα ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Κιτσμπούχελ της Αυστρίας όχι για να κάνει σκι αλλά για να οδηγήσει στις πίστες ένα… μονοθέσιο της F1. Το πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα με το μονοθέσιο RB7 του 2011 με αλυσίδες στα ελαστικά να «λυσσάει» στο χιόνι παρακολούθησαν πάνω από 3.500 θεατές και φυσικά οι εικόνες και το σχετικό video έκαναν το γύρο του κόσμου. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Red Bull υπερεκτίμησε τη δημοφιλία και την εντοπιότητά της και δεν ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές ειδική άδεια για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει την πιθανότητα προστίμου ύψους 30.000€.

Σύμφωνα με άρθρο της αυστριακής εφημερίδας Τιρόλερ Ταγκετσάιτουνγκ, ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Μίκαελ Μπέργκερ δήλωσε ότι εφ’ όσον η Red Bull είχε κάνει σχετικό αίτημα, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τώρα όμως αντιμετωπίζει πρόστιμο μέγιστους ύψους 32.000€, για οδήγηση του μονοθέσιου εκτός αντίστοιχων καθορισμένων χώρων. Το ποσό αυτό φυσικά και δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Red Bull, είναι ωστόσο άξιο απορίας πως μια τόσο μεγάλη οργάνωση –σημειώστε ότι το μονοθέσιο χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στις πίστες του χιονοδρομικού- παρέλειψε να πάρει τις απαραίτητες άδειες. 

Background Max Verstappen F1 Snow Demo Red Bull RB7 Hahnenkamm, Kitzbühel, 14/01/2016

Best of internet