Δυναμώνει η Jaguar F-Type

Γιώργος Βαρίνος
Δυναμώνει η Jaguar F-Type
Με τον κωδικό SVR, 25 περισσότερους ίππους και μια σειρά αναβαθμίσεων σε ανάρτηση και αμάξωμα θα παρουσιαστεί σύντομα η Jaguar F-Type.

Από τη διαρροή ενός εσωτερικού εγγράφου έγινε γνωστό στο παγκόσμιο διαδικτυακό χωριό πως η βρετανική Jaguar ετοιμάζει μια πιο γρήγορη και συναρπαστική έκδοση του κορυφαίου της κουπέ, της F-Type. Το μοντέλο με τον V8 των 5.0 λίτρων και τη βοήθεια υπερσυμπιεστή, αποδίδει σήμερα 550 ίππους οι οποίοι θα ανέβουν στους 575 στην έκδοση SVR. Ταυτόχρονα υιοθετείται ένα νέο σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο, ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με ηλεκτρονικό έλεγχο στους πίσω τροχούς. Η μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων σε όλους τους τροχούς. Εξωτερικά το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει μεγαλύτερη μάσκα, τροχούς 20 ιντσών, αεραγωγό στο καπό και μια αυτόματα εκτεινόμενη αεροτομή πίσω.

Οι επιδόσεις δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακές, καθώς πλέον η F-Type θα φτάνει την τελική των 322 χιλιομέτρων ανά ώρα και θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα. Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν και την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου που επίσης θα προσφέρεται ως SVR, εδώ όμως υπολογίστε λίγο χαμηλότερα νούμερα σε τελική ταχύτητα και επιτάχυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία προς το τέλος της άνοιξης, επομένως η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!