Με Κονγουέι η Venturi στην Αργεντινή

Νίκος Τσιώκος
Με Κονγουέι η Venturi στην Αργεντινή
Όπως ανακοίνωσε η Venturi, ο Μάικ Κονγουέι θα τρέξει στο ιΠρι του Μπουένος Άιρες στις 6 Φεβρουαρίου.

Εκτός Formula E ο Ζακ Βιλνέβ, αφού αποφασίστηκε κοινή συναινέσει η λύση της συνεργασίας του με τη Venturi. Τη θέση του θα πάρει ο Μάικ Κονγουέι, ο οποίος έχει... παραστάσεις και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, ενώ έχει αγωνιστεί και στο GP2 και στα IndyCar. Μάλιστα, το 2013 ήταν τρίτος στη βαθμολογία στο WEC.

Έτσι, στο ιΠρι της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες στις 6 Φεβρουαρίου θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρώτο ηλεκτρικό πρωτάθλημα με μονοθέσια. «Η Venturi είναι κορυφαία ομάδα στη Formula Ε και είναι ωραίο που μπαίνω σε αυτή. Το πρωτάθλημα είναι καινοτόμο και μοναδικό.

Είναι ελκυστικό να έχουν την ευκαιρία οι κατασκευαστές να δείξουν τις τεχνολογίες τους, οπότε είναι συναρπαστικό να είμαι μέρος του πρωταθλήματος. Πάντα μου άρεσαν οι πίστες δρόμου. Είναι πολύ ανώμαλες και υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης ανά γύρο», δήλωσε ο Άγγλος.

«Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τον Μάικ, που έχει γεννηθεί αγωνιστής. Έχει εμπλακεί, ήδη, σε πολλά πρωταθλήματα συμπεριλαμβάνοντας το WEC και τα IndyCar με πολλές νίκες», ανέφερε, από την πλευρά του, ο ιδρυτής της Venturi, Ζίλντο Πάστορ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!