Οι Έλληνες του Μόντε Κάρλο

Οι Έλληνες του Μόντε Κάρλο

Οι Έλληνες του Μόντε Κάρλο

Δύο Έλληνες συμμετέχουν στην πρεμιέρα του WRC στο Μόντε Κάρλο και είναι οι Λάμπρος Αθανασούλας, Ιορδάνης Σερδερίδης.

Η πρεμιέρα του WRC στο Μόντε Κάρλο έχει... άρωμα ελληνικό! Πιο συγκεκριμένα, οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ιορδάνης Σερδερίδης τρέχουν με τα ελληνικά χρώματα στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Ο Λάμπρος Αθανασούλας επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας.

Για την ακρίβεια, τελευταία φορά έδωσε το παρών το 2011 στο δικό μας Ράλι Ακρόπολις, ενώ το 2009 είχε πάρει και έναν βαθμό. Επικεντρώθηκε στους αγώνες εντός συνόρων για να συμμετάσχει φέτος και πάλι σε αγώνα WRC. Με το πέρας δύο ημερών, βρίσκεται στην 28η θέση και ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος από την έως τώρα προσπάθειά του.

«Άλλη μια μέρα έφτασε στο τέλος της. Σήμερα ο στόχος ήταν να ανεβάσουμε ελαφρώς το ρυθμό μας και να εμπιστευτούμε περισσότερο το αυτοκίνητο. Εν μέρη το πετύχαμε αυτό στο πρώτο loop παρ' όλο που είχαμε και τις στιγμές μας. Στο δευτερο loop με την θερμοκρασία να πέφτει και πάλι υπο το μηδέν, τις ειδικές να έχουν γεμίσει με χώματα, χιόνι και πάγο επιλέξαμε να κινηθούμε σε ρυθμό safe mode και να επιστρέψουμε χωρίς δράματα στο τελος!

Αύριο μας περιμένει η μεγαλύτερη σε μήκος μερα του αγώνα με την 50άρα ειδική να είναι αυτή που σίγουρα κάνει την διαφορά! Προχωράμε...», έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο facebook. Όσον αφορά τον Ιορδάνη Σερδερίδη, δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε στο WRC, ενώ η τελευταία του συμμετοχή είναι πιο πρόσφατη από του Αθανασούλα, αφού ήταν παρών και πέρυσι.

Ο ελληνικής καταγωγής Βέλγος στάθηκε άτυχος, καθώς είχε τετακέ και χτύπησε σε δέντρο στην πέμπτη ειδική, με τη ζημιά στο DS3 του να μην επισκευάζεται εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Βέβαια, δε θα είναι η μοναδική του παρουσία, καθώς θα λάβει μέρος στο WRC και σε Μεξικό, Γερμανία, ενώ εστιάζει την προσοχή του στο πρωτάθλημα Βελγίου.

«Χάσαμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μια γρήγορη αριστερή στροφή. Κάναμε τετακέ και χτυπήσαμε σε δέντρο με το πλαϊνό μέρος. Δυστυχώς το Citroen έπαθε μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρόωρη εγκατάλειψη. Στις πρωινές ειδικές κινηθήκαμε σε αρκετά καλό ρυθμό.

Αρχίσαμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας και να ανεβάζουμε την απόδοσή μας, ενώ και η αυτοπεποίθηση μου ήταν ψηλά, αφού καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τις βραδινές ειδικές. Δυστυχώς, όμως, οι αγώνες έχουν και τις άτυχες στιγμές τους.

Στο Μόντε Κάρλο μάθαμε αρκετά ενόψει της συνέχειας. Ο κύριος στόχος μας τη φετινή χρονιά είναι το Βελγικό πρωτάθλημα και σίγουρα η εμπειρία που αποκτήσαμε στις δύσκολες συνθήκες του Πριγκηπάτου θα μας βοηθήσει στο μέλλον, είπε ο Σερδερίδης, μετά την εγκατάλειψή του.

Best of internet