Ολόφρεσκη πίστα για την Porsche 911 GT3 RS (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ολόφρεσκη πίστα για την Porsche 911 GT3 RS (video)
Η πίστα του Κυαλάμι στη Νότια Αφρική μόλις απέκτησε νέα άσφαλτο και η Porsche την εγκαινιάζει με ένα από τα «σχεδόν αγωνιστικά» μοντέλα της, την GT3 RS.

Ο ατμοσφαιρικός, επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας της Porsche 911 GT3 RS έχει χωρητικότητα 3,9 λίτρα και αποδίδει 500 ίππους. Με αναλογία 125 ίππων/λίτρο χωρητικότητας, είναι ο ισχυρότερος κινητήρας χωρίς turbo. Αποδίδοντας τη μέγιστη ισχύ του στις 8.250 σ.α.λ. και φτάνοντας σχεδόν στις 9.000 πριν τον σταματήσει ο κόφτης στροφών, ακούγεται σαν καθαρόαιμος αγωνιστικός.

Η οδήγηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου σε μια πίστα με ολοκαίνουργιο τάπητα –και μάλιστα αυτή του Κυαλάμι στη Νότια Αφρική- είναι μια εκπληκτική εμπειρία που τη ζει ο Γιόργκ Μπεργμάιστερ, επίσημος οδηγός της Porsche στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού. Αυτός επίσης είναι και ο πρώτος επαγγελματίας οδηγός αγώνων που οδηγεί στην ανανεωμένη πίστα. Ευτυχώς που υπάρχει το video, ώστε να απολαύσουμε και εμείς την υπέροχη Porsche 911 GT3 RS στο όριο και κυρίως τον μαγευτικό ήχο του κινητήρα της, που σε μερικά χρόνια ίσως να τον ακούμε όλο και πιο σπάνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!