Αντί να φορτίσει, ψήθηκε (video)

Αντί να φορτίσει, ψήθηκε (video)

Αντί να φορτίσει, ψήθηκε (video)

Ένα ηλεκτρικό Tesla S πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του με ρεύμα σε σταθμό ταχυφορτιστών στη Νορβηγία. 

Ολοσχερώς καταστράφηκε ένα Tesla S, το πλήρως ηλεκτρικό αμερικανικό μοντέλο κύρους που κοστίζει 80.000€, κατά τη διάρκεια της φόρτισής του σε ειδικό σταθμό υψηλής τάσης στη Νορβηγία. Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης του δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια του συμβάντος και δεν κινδύνευσε στο ελάχιστο.

Η πυροσβεστική που κλήθηκε να σβήσει τη φωτιά δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει νερό, καθώς το κύκλωμα υψηλής τάσης τόσο του αυτοκινήτου, όσο και της συστοιχίας των φορτιστών πιθανώς θα δημιουργούσε βραχυκύκλωμα και εκρήξεις. Έτσι περιορίστηκε στο να ρίξει αφρό ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά, ενώ το Tesla S καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από την υπηρεσία πραγματογνωμόνων της νορβηγικής πυροσβεστικής αν η φωτιά προκλήθηκε από το αυτοκίνητο ή τον ταχυφορτιστή, καθώς είναι τέτοια η έκταση της ζημιάς που η ανίχνευση στοιχείων είναι σχεδόν αδύνατη. Το συμβάν αυτό είναι το πρώτο που έχει να κάνει με αυτανάφλεξη ενός Tesla, καθώς σε 3 παλαιότερα συμβάντα ανάφλεξης στις ΗΠΑ είχαν προηγηθεί ατυχήματα με υλικές μόνο ζημιές.  

Tesla Model S Supercharger Fire Norway

tesla_bursts_into_flames.jpg

Καταστράφηκε ολοσχερώς ένα Tesla S σε πόλη της νότιας Νορβηγίας, από αυτανάφλεξη κατά τη διάρκεια της φόρτισής του.

Best of internet