Με το δεξί ο Μικ στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Με το δεξί ο Μικ στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Με το δεξί ο Μικ στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Μονομαχία Κρις Μικ και Σεμπαστιάν Οζιέ την πρώτη ημέρα του Ράλι Μόντε Κάρλο, με τον Βρετανό να περνά επικεφαλής μετά από τις δύο νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές της Πέμπτης.

Δύσκολο ξεκίνημα στο Ράλι Μόντε Κάρλο για τον Σεμπαστιάν Οζιέ, που το έχει κατακτήσει το 2014 και το 2015. Ο οδηγός της VW πέτυχε μεν τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη Ειδική Διαδρομή, που έγινε τη νύχτα της Πέμπτης, όμως ο Κρις Μικ με Citroen πήρε το αίμα του πίσω στη δεύτερη ΕΔ και έτσι βρίσκεται πλέον επικεφαλής με διαφορά 6,9’’ από τον Γάλλο. Τρίτος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας ο Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν με VW, o oποίος βρίσκεται όμως ήδη πάνω από 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Μικ.

«Αυτός ο αγώνας έχει πάντα παγίδες», δήλωσε ο Οζιέ και συμπλήρωσε, ότι «στην πρώτη ΕΔ είχα καλή πρόσφυση, στη δεύτερη υπήρχε πολύ περισσότερος πάγος». Ο 32χρονος Γάλλος είχε πάρει διαφορά 4,1’’ από τον Βρετανό Μικ στην πρώτη Ειδική Διαδρομή, όμως στη δεύτερη ΕΔ Col de Fanget, που επανήλθε μετά από 33 χρόνια στο πρόγραμμα του Μόντε, έδειξε αδυναμίες και έχασε έντεκα δευτερόλεπτα απέναντι στον οδηγό της Citroen.

Τέταρτος είναι ο Τιερί Νεβίλ με το νέο Hyundai i20 WRC, που αποκάλυψε ότι κινήθηκε πολύ προσεκτικά, για να μη βγει εκτός αγώνα ήδη από την πρώτη ημέρα, όπως είχε πάθει πριν δύο χρόνια. Γενικά, στην κορεάτικη ομάδα επικρατούσε κατήφεια, γιατί έχει βάλει εφέτος πολύ ψηλά τον πήχη. Απογοητευμένος εμφανίστηκε και ο Ντάνι Σόρντο, που πλασαρίστηκε με το νέο Hyundai στη δέκατη θέση με διαφορά 51,8’’ από τον πρώτο Κρις Μικ.

Αντίθετα, ο Πάντον βρίσκεται στην πέμπτη θέση με το Hyundai i20 WRC της περυσινής σεζόν! Εκτος ο Όστμπεργκ με Ford Fiesta RS WRC και έβδομος ο Λάτβαλα με VW Polo R WRC, που πήγε πιο συντηρητικά στη δεύτερη ΕΔ μετά από ένα χτύπημα στις αναρτήσεις του. Ογδοος ο Κούμπιτσα με Ford Fiesta RS WRC, που δήλωσε ότι το αυτοκίνητό του έχει μεν καλή αίσθηση, αλλά του δίνει την εντύπωση, ότι υστερεί κάπου σε δύναμη, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Λεφέμπρ με Citroen DS3 WRC και ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με το νέο Hyuyndai i20 WRC.

Την Παρασκευή πραγματοποιούνται τρεις Ειδικές Διαδρομές από δύο φορές η κάθε μία, με συνολική απόσταση 116 χιλιομέτρων.

Η βαθμολογία της πρώτης ημέρας

1. Μικ, Citroen DS3 WRC
2. Οζιε, VW Polo R WRC
3. Μίκελσεν, VW Polo R WRC
4. Νεβίλ, Hyundai i20 WRC 2016
5. Πάντον, Hyundai i20 WRC 2015
6. Οστμπεργκ, Ford Fiesta RS WRC
7. Λάτβαλα, VW Polo R WRC
8. Κούμπιτσα, Ford Fiesta RS WRC
9. Λεφέμπρ, Citroen DS3 WRC
10. Σόρντο, Hyundai i20 WRC 2016

Best of internet