Το μέλλον της αυτοκίνησης (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το μέλλον της αυτοκίνησης (video)
H BMW μας δίνει μια εικόνα του μέλλοντος της αυτοκίνησης μέσω του i Vision Future και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή.

Να οδηγείς όταν το επιθυμείς και να αφήνεις το αυτοκίνητο να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά στην κίνηση της πόλης. Να επικοινωνείς μαζί του συζητώντας και να εκτελεί τις εντολές σου χωρίς χρονοτριβή. Να σε ενημερώνει συνεχώς για την κατάσταση του δρόμου και παράλληλα να δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους υπόλοιπους οδηγούς. Να σε περιμένει στο σημείο που του υποδεικνύεις και να παρκάρει μόνο του. Αν όλα τα παραπάνω πιστεύετε ότι αφορούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όχι τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου, τότε δείτε το video στη συνέχεια και θα διαπιστώσετε πως έχετε πολλά να μάθετε.

Η αυτόνομη οδήγηση, το internet of things, η επικοινωνία ανθρώπου – μηχανής και η αμφίδρομη σχέση της τελευταίας με το περιβάλλον που κινείται είναι στοιχεία που υπάρχουν ήδη ή έρχονται οσονούπω στα πιο προηγμένα μοντέλα αρκετών κατασκευαστών. Στόχος τόσο της BMW, όσο και των περισσότερων εταιρειών, είναι ένα μέλλον με μηδενικές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος, όπου ακόμα και αν αυτό είναι αδύνατο να αποφευχθεί, τουλάχιστον να μην επιφέρει κίνδυνο για τη ζωή των επιβαινόντων. Στο φιλμ της BMW σχετικά με τις δυνατότητες του πρωτότυπου μοντέλου της i Vision Future, παρουσιάζονται παραστατικά και με πολύ κατανοητό τρόπο όλα αυτά τα συναρπαστικά συστήματα και οι δυνατότητες που στο –όχι πολύ μακρινό- μέλλον θα είναι καθημερινότητα στην οδήγηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!