Φτιάχνει αυτοκίνητα η Βόρεια Κορέα; (video)

Φτιάχνει αυτοκίνητα η Βόρεια Κορέα; (video)

Αλήθεια ή προπαγάνδα; Αμερικανός ξεναγήθηκε σε έκθεση αυτοκινήτων στην Πιονγκγιάνγκ με διάφορα μοντέλα, τα οποία υποτίθεται ότι παράγονται στη Βόρεια Κορέα.

Φτιάχνει αυτοκίνητα η Βόρεια Κορέα; (video)

Υπάρχουν βορειοκορεάτικα αυτοκίνητα; Ο Αμερικανός Ερικ Τσενγκ ξεναγήθηκε σε μία έκθεση αυτοκινήτων στην Πιονγκγιανγκ, όπου του παρουσίασαν μοντέλα άγνωστης προέλευσης ως βορειοκορεάτικα, τα οποία εξέταζαν με ενδιαφέρον υποψήφιοι πελάτες. Ο Τσενγκ υποψιάστηκε, ότι δεν πρόκειται για πραγματικά αυτοκίνητα, αλλά για μοντέλα χωρίς δυνατότητες κίνησης, με τα οποία επιδιώκουν να τονίσουν οι Βορειοκορεάτες την υψηλή τεχνογνωσία τους. Ο Αμερικανός ανέφερε επίσης στο βίντεο, ότι και οι πελάτες της έκθεσης δεν ήταν πραγματικοί, αλλά ότι τους υποδύονταν ηθοποιοί.

Οι λιγοστοί ξένοι τουρίστες, που επισκέπτονται τη Βόρεια Κορέα, συνοδεύονται κατά τις μετακινήσεις τους πάντα από οδηγούς και βέβαια οι ξεναγήσεις γίνονται πάντα υπό έλεγχο και σε προκαθορισμένες διαδρομές, οι οποίες περνούν βέβαια από τα πιο μοντέρνα και ανεπτυγμένα μέρη.

Πάντως, στο παρελθόν υπήρξαν όντως δύο μάρκες αυτοκινήτων από τη Βόρεια Κορέα, που δεν κατασκευάζουν όμως πλέον οχήματα. Τελευταία έβαλε λουκέτο η εταιρεία Pyeonghwa Motors το 2012 μετά από σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας και με ετήσια παραγωγή γύρω στα 400 με 500 αυτοκίνητα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει ως εισαγωγέας αυτοκινήτων από την Κίνα.

North Korean Auto Dealership

Best of internet