Opel GT μέρος δεύτερο (video)

Γιώργος Βαρίνος
Opel GT μέρος δεύτερο (video)
Με ολίγον εμπρός μέρος και ολίγιστον πίσω, η Opel συνεχίζει να αποκαλύπτει με βασανιστικά αργό τρόπο το αναμενόμενο σπορ μοντέλο της.

Για μια ακόμα φορά σε ρόλο παρουσιαστή ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, ο Καρλ Τόμας Νόιμαν, μας ενημερώνει ότι «η Opel επαναπροσδιορίζεται. Μη χάσετε τη συνέχεια». Φυσικά αναφέρεται στο Opel GT Concept που θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 3 – 13 Μαρτίου. Μαζί αφήνει να φανεί λίγο από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, ενώ μια εικόνα της απόληξης του συστήματος εξαγωγής είναι ότι μπορούμε να θαυμάσουμε από το πίσω μέρος.

Αν αναρωτιέστε για το εύρημα του κόκκινου τροχού, αυτό έχει να κάνει με την ιστορία της εταιρείας και συγκεκριμένα για μια πολύ άγνωστη πτυχή της, αυτή της ενασχόλησής της με τις… μοτοσικλέτες. Μια από αυτές λοιπόν, η Opel Motoclub 500, ήταν ιδιαίτερα φουτουριστική όταν εμφανίστηκε το 1928 με κόκκινα ελαστικά, ένα εύρημα που φαίνεται ότι ταιριάζει στο δυναμικό GT. Ομοίως, οι απολήξεις της εξάτμισης επαναφέρουν μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα από το GT της δεκαετίας του 60, που είναι και ο πρόγονος του νέου μοντέλου.

Ωστόσο, παρά τις ρετρό στιλιστικές αναφορές και λεπτομέρειες, όπως υποστηρίζει η Opel το νέο GT θα είναι ιδιαίτερα σύγχρονο και εντυπωσιακό, χωρίς ίχνος vintage στοιχείων. Αναμένουμε λοιπόν το επόμενο κύμα αποκαλύψεων και ελπίζουμε να αξίζει η αναμονή και η παροχή πληροφοριών με το σταγονόμετρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!