Ασφαλέστερο στην κατηγορία του το VW Touran (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ασφαλέστερο στην κατηγορία του το VW Touran (video)
Το νέο VW Touran ανακηρύχθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης καινούριων αυτοκινήτων, τον Euro NCAP, ως το πιο ασφαλές μικρό – μεσαίο πολκυμορφικό.

Η τελευταία γενιά του πολυμορφικού VW Touran κατόρθωσε να αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές του EuroNCAP και να πρωτοστατήσει στην κατηγορία του ως το πιο ασφαλές για το 2015. Η βαθμολογία λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα σε 4 υποκατηγορίες: την προστασία των ενήλικων επιβατών, την προστασία των ανήλικων επιβατών, την προστασία των πεζών και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Οι προδιαγραφές δοκιμών πρόσκρουσης NCAP ήταν ακόμη σκληρότερες το 2015. Η εισαγωγή μιας πρόσθετης μετωπικής πρόσκρουσης, με όλο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου σε σταθερό εμπόδιο, έδειξε την αυξανόμενη σημασία που δίνεται στην ασφάλεια των επιβατών. Το νέο Touran ανταπεξήλθε της δοκιμής χάρη στη δομή του αμαξώματος και στον πλήρη βασικό εξοπλισμό ασφαλείας που διαθέτει, όπως το ESC (ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας), τη λειτουργία αυτόματης διόρθωσης τιμονιού και του αυτόματου φρεναρίσματος μετά τη σύγκρουση (multi collision brake).

Το προληπτικό σύστημα (PreCrash) προστασίας των επιβαινόντων επίσης παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο καθώς ενεργοποιείται πριν από οποιαδήποτε σύγκρουση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η σοβαρότητα του ατυχήματος. Εκτός από την αυτόματη ενεργοποίηση του προεντατήρα των ζωνών ασφαλείας, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει εάν το όχημα κινδυνεύει να ανατραπεί και κλείνει αυτόματα τα παράθυρα και τη συρόμενη ηλιοροφή διασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή στήριξη του κεφαλιού και την αποτελεσματικότητα κατά το άνοιγμα των πλευρικών αερόσακων.

Το νέο Touran διατίθεται στην ελληνική αγορά από 21.700€ και πλήρη βασικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!