Στην Γενεύη η Porsche 911R

Γιώργος Βαρίνος
Στην Γενεύη η Porsche 911R
Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη της Porsche 911 R και η παρουσίασή της στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Ο κωδικός R αναβιώνει μετά από περίπου 50 χρόνια ως φόρος τιμής στην πρώτη αντίστοιχη έκδοση του 1967. Η νέα 911 θα βασίζεται στο πρόσφατα ανανεωμένο πλαίσιο του μοντέλου με τους turbo κινητήρες, ωστόσο θα έχει στο πίσω μέρος της τον επίπεδο ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο των 3,8 λίτρων της GT3 με ισχύ που φημολογείται στους 450 ίππους.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι πως θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 και όχι 7 σχέσεων –το PDK διπλού συμπλέκτη δεν θα υπάρχει ούτε ως προαιρετικό- σε μια προσπάθεια σημαντικής μείωσης του βάρους. Σε αυτή θα περιλαμβάνονται η χρήση καπό από αλουμίνιο, η μείωση των στοιχείων εξοπλισμού στα απολύτως απαραίτητα και η αφαίρεση υλικών ηχομόνωσης από το αμάξωμα. Στόχος, αυτό να είναι περίπου 200 κιλά πιο ελαφρύ από τις απλές 911 turbo.

Ταυτόχρονα η έκδοση R θα είναι πιο λιτή οπτικά, χωρίς τις μεγάλες αεροτομές της GT3. Σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών της Porsche το μοντέλο θα είναι περιορισμένης παραγωγής, ενώ η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα είναι περίπου 30.000€ μεγαλύτερη αυτής της GT3. Εκεί λοιπόν που πιστεύαμε ότι η GT3 θα ήταν και το τελευταίο μοντέλο της Porsche με ατμοσφαιρικό κινητήρα, έρχεται η R να δώσει μια ανάσα ζωής στο υπέροχο σύνολο που ανεβάζει έως τις 9.000 σ.α.λ. και αποτελεί έναν από τους καλύτερους κινητήρες υψηλής απόδοσης που έχει ποτέ κατασκευαστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!